Spalletti Nainggolanról, a Crotonéról és a februári döntő fontosságú meccsekről

Spalletti Nainggolanról, a Crotonéról és a februári döntő fontosságú meccsekről

A Roma mestere a Crotone elleni meccs sajtótájékoztatóján az aktuális ellenfél mellett kitért a Nainggolan féle videóra is.

Azonban a tar mester ahogy szokta, most is a csapat sérültjeivel és hiányzóival kezdte a mondandóját.

"Florenzi folytatja a munkát, de már nagyon jól halad a rehabilitációja, míg Francescónak influenza gyanús problémái vannak, ezért nem utazik el a csapattal."- kezdte a mester.

Salah visszatérésével visszaáll az eredeti hadrend hátul?

"Salah nélkül is ugyanaz volt a felállás hátul, ez nem változott, de mindig az adott játéktól és ellenféltől függ. Az nagy előny, hogy bármikor képesek vagyunk módosítani. Ennek a csapatnak készen kell állnia arra, hogy ha a helyzet megköveteli, akkor változtasson, de persze Salah visszatérésével bővülnek a lehetőségeink."

Nehéz meccs lesz a holnapi?

"Sokan azt gondolnák, hogy könnyű meccs vár ránk, pedig nem. Nem ülhetünk a babérjainkon. A Juventusnak is nagyon nehéz dolga volt szerdán ellenük. Az edzőjüknek, Davide Nicolának köszönhetően a nagy csapatok ellen mindig jól játszottak. Amennyiben nem sikerül nyernünk a Crotone ellen, akkor az ugyanolyan, mintha a Napoli, vagy a Juventus ellen vesztenénk pontokat."

A február döntő hónap lesz?

"Igen, mindenképpen az lesz. Viszont nekünk éppen ezért mindig a maximumot kell nyújtanunk és a kemény munkát átfordítani a csapat megszállottságába. Szeretnénk bizonyítani, hogy mit jelent a Roma - a farkas itt van és mindig készen áll arra, hogy szétmarcangolja az ellenfelét."

Nainggolan?

"Mindenki láthatja az ő temperamentumát. Ő egy nagyon rendes és becsületes srác és az én szememben is elsősorban ilyen, nem pedig olyan, mint aki egy bár előtt butaságokat beszél az embereknek, akik előszeretettel fejezik be a mondandódat. Nagyon kedves volt tőle, hogy leállt velük beszélgetni, de sajnos ezek hiénák voltak, manipulálták a videót, mert az elejét nem lehet látni."

"Azt akarták láttatni, hogy Radja egy kemény srác, pedig nem az. Az öltözőben mindenki csak nevetett rajta, de a nap végén rájöttünk, hogy annyira nem is vicces már. Azok az emberek, akik ezt létrehozták a vesztünket akarják. A csapatunk roppant egységes, mindannyian a holnapi meccsre összpontosítunk."

"Ami pedig a cigarettázást illeti, nekem ez nem probléma. Normális életet él. Az már késő este volt, amikor azt tesz, amit akar. Radja megtalálja a középutat és mindig a maximumot nyújtja. Ahhoz már hozzászoktunk, hogy minden hétre jut valami vita. Tudom, hogy mi a célunk, a többi pedig nem érdekel. Inkább tényleg a fontos dolgokkal kellene foglalkozni. Radja ebből megtanulta, hogy sokkal óvatosabbnak kell lennie, mert sok ellenség van, aki csak azt várja, hogy mikor hibázol."

 

A Crotone elleni keret: Alisson, Lobont, Szczesny, Manolas, Emerson, Mario Rui, Fazio, Vermaelen, Peres, Jesus, Rudiger, Gerson, De Rossi, Strootman, Grenier, Paredes, Nainggolan, Perotti, Salah, El Shaarawy, Dzeko

Forrás:

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Crotone