Spalletti: Nagyon szeretem a játékosaimat

Spalletti: Nagyon szeretem a játékosaimat

A Roma mestere elismerte, hogy néha döcögött a csapata játéka, de hozzátette, nagyon szereti a játékosait.

Kétszer is vezetett a Chievo a Roma ellen, azonban végül a fővárosi együttes 5:3-ra nyert és újabb lépést tett a második hely megszerzése felé.

"Amikor kétszer is hátrányba kerültünk a Chievo ellen, akkor egy újabb gólt kockáztattunk azzal, hogy mentünk előre. Amikor a feszültség fokozódik és nagyon sokat lehet veszteni, akkor az érzelmek könnyen elsöpörnek és nem tudsz úgy játszani, mint általában."- kezdte a mérkőzés után a Mediaset Premium-nak Spalletti.

"A Chievo mindenféle nyomás nélkül futballozhatott, csak a gyors kontráira figyelt, amiket a remekül felkészített csatáraikkal fejeztetett be. A Chievo az egyik legveszélyesebb csapat a 16-oson belül és sajnos bizonyos szituációkban nem álltunk a helyzet magaslatán."

"Mindkét gólt beadásból kaptuk, amiket le kellett volna zárnunk. Amikor hátrányból próbálsz felállni, akkor könnyen előfordulhat, hogy elveszted az egyensúlyt, ráadásul a Chievo nagyon jól szervezett csapat, aki precízen használja ki a lehetőségeit."

A Roma múlt héten 3:1-re verte a Juventust, amivel a bajnoki címmel kapcsolatos álmait életben tartotta, de most egy középcsapat ellen majdnem mindent eldobott.

"Vannak időszakok egy szezonban, amikor keményen dolgozol azért, hogy megteremtsd magadnak a fontos pillanatot és amikor ott vagy, akkor majdnem elbukod."

"Nekünk is megvolt a lehetőségünk, hogy jókedvűek legyünk, sikerült is elérnünk és most már minden csak rajtunk múlik. Az utolsó meccsünk otthon lesz, a saját szurkolóink előtt, ahol hatalmas lesz a légkör, hiszen nagyon szeretnék a csapatot üdvözölni. Olyan körülmények között mindenkinek iszonyat nehéz dolga lenne ellenünk."

Spallettinek megint feltették a kérdést a jövőjével kapcsolatban és hogy milyennek ítéli a szezont.

"Egyértelmű, hogy a 10 héttel ezelőtt elhangzottak már nem illenek bele ide. Mit mondtam tegnap? Az a mai meccs előtt volt..."

"A csapat elvesztett néhány borzasztó meccset, de kézben tartottuk a helyzetet és küzdöttünk azért, hogy a sport szempontjából legyen miért örülni, hogy meglegyen az esélyünk arra, amire most van."

"Nézzenek körül más bajnokságokban, hogy kiknek nem sikerül a második helyen végezni? Manchester United, Manchester City és így tovább. Nem mondhatják azt, hogy a harmadik hely csalódás."

Dzeko is betalált a Chievo ellen, megszerezve 28. gólját, ezzel újabb lépést tett a gólkirályi címért, ami igen messze van már a tavalyi kudarctól.

"Dzeko egy rendkívüli srác, aki szenved, ha nem tud gólt szerezni. Odajött hozzám és azt mondta, hogy nem ért bizonyos dolgokat, hogy miért támadják olyan indokolatlan módon."

"Aztán idővel elkezdte megmutatni az igazi tudását és bebizonyította, hogy egy igazi középcsatár. Nagyon jó a levegőben, képes megtartani a labdát, meglepően gyors, mert sokan azt hiszik, hogy az ő termetével lomha, de próbálnák a középpályáról indulva lefutni, nem sikerülne."

"Ami El Shaarawyt illeti, nagyon szép szezont fut annak ellenére, hogy kevesebb lehetőséget kapott, de amikor szóhoz jutott, mindig bizonyított."

"Nagyon szeretem a játékosaimat, mert nagyon kemény év volt ez, de mi végig őszinték voltunk egymáshoz, ami szerintem egy csodálatos kapcsolatot eredményezett. Persze erről őket is meg kellene kérdezniük, mert lehet, hogy nem mindenki ért ezzel egyet."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Chievo