Spalletti: Mindenünk megvan ahhoz, hogy legyőzzük a Laziót

Spalletti: Mindenünk megvan ahhoz, hogy legyőzzük a Laziót

Spalletti szerint csapatának mindene megvan ahhoz, hogy vasárnap legyőzzék a városi riválist.

"Paredes, Salah és Florenzi sérültek. Stephan El Shaarawy a csapattal edzett, de azt egyelőre még nem tudom, hogy holnap játszani fog-e. Viszont ott van még Juan Manuel Iturbe és Francesco Totti is."- kezdte Spalletti.

"Akárhogyan állunk majd fel a lényeg, hogy jól akarunk játszani. A Roma megmutatta már, hogy képes alkalmazkodni és hinnünk kell magunkban, valamint a teljesítményünkben, amivel haladhatunk tovább."

"Simone Inzaghi nagyon jó munkát végzett ezzel a Lazióval, ezért ez a derbi két élcsapat csatája lesz, számunkra pedig egy nagyon veszélyes meccs."

A stadionban viszont nem lesz túl nagy hangulat, mert egyik csapat ultrái sem lesznek ott a kanyarban.

"Számunkra a klub színei a második bőrünk, minden, amiért a Romáért játszunk, ezért a derbi foglal össze minden csodálatos dolgot."

"Ez egy különleges meccs, de ugyanúgy kell megnyerni, mint a többit. Két szempontból is lényeges meccs, egyfelől a bajnokság szempontjából, másfelől a két város közti rivalizálás szempontjából."

"A játékosaimnak megvan mindenük, ami ahhoz kell, hogy megnyerjük a derbit. Ez nem olyan, mint amikor a Real Madrid az ellenfél és ki kell találni valami pluszt."

"De természetesen nehéz meccs lesz, mert a Lazio jó csapat, de képesek vagyunk megnyerni a meccset. Ez az Örök Város és amíg van Colosseum, addig mindig lesz fővárosi derbi és Roma is."

"Amennyiben most a Lazio az esélyesebb, az nekünk csak jó, mert plusz motivációt ad a srácoknak."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Lazio