Spalletti: Mindannyian Florenzivel vagyunk

Spalletti: Mindannyian Florenzivel vagyunk

A Roma mestere szerint a Torino ellen nincs mentség, az EL továbbjutás még nem dőlt el és mindannyian Florenzi mellett állnak.

Spalletti első szavait a héten újra megsérült Florenzihez intézte a Torino elleni sajtótájékoztatón.

"Kint a pályán a Roma mezében mi is mindannyian egy szelet Florenzi vagyunk. Egy kis szeletet átadott magából mindenkinek. Amennyiben megengedik, akkor az ő nevével a mezünkön lépünk holnap pályára, mint Flo-Szczesny, Flo-Fazio, Flo-Peres és Flo-Spalletti.

A Roma csütörtökön szabályosan kiütötte a Villarrealt, azonban Spalletti nem engedi lazítani a csapatát.

"Az első meccs igaz valamit megváltoztatott, de ettől még mindig erős csapattal van dolgunk. Én azt akartam, hogy megmutassuk, ez a csapat van annyira jó, hogy minden sorozatban jól szerepeljen. Semmi nem hiányzik, ezért minden meccsen jól kell szerepelnünk."

"Amikor a Torinóval ősszel találkoztunk, akkor ők nagyon jó formában voltak, mi viszont nem. A hozzáállás döntött akkor és ez roppant fontos."

"Nagyon nehéz meccs lesz, de nekünk mindenáron nyernünk kell. Csak a győzelem elfogadható és ennek megfelelően kell játszanunk."

"Mindig csalódott vagyok, amikor nem úgy játszik a csapatom, ahogy tud. Ez azt jelenti, hogy valamit nem csinálok jól és nem tudom kihozni belőlük a maximumot."

 "A Villarreal elleni meccs nehéz, mert manapság divat falat húzni a kapu elé és tőlünk sem sűrűn lehetett látni idegenbeli 4:0-ás sikert, mert 2:0-nál sokszor leálltak elfogadva az értékes eredményt. Néha mi edzők próbáljuk megtalálni a megfelelő motiváló szavakat, mert neked egy betömörülő védelem ellen is nyerni kell."

"Most nagyon kedvező helyzetbe kerültünk a továbbjutást illetően, de ez nem jelenti azt, hogy tovább is jutottunk. Ha valaki azt gondolja, hogy a Villarreal feltartott kézzel jön a visszavágóra, az nagyon téved."

"A Milan azt követően esett ki a Deportivo La Corunával szemben, hogy az első meccsen 4:1-re nyert. A Villarreal olyan csapatoktól nem kapott gólt, mint a Barcelona és a Sevilla. Jó focit játszanak."

"Azt akarom, hogy a játékosaim tiszteljék a munkájukat, különben más fogja erre felhívni a figyelmet. Én nem haragszom a csapatomra, én azt akarom, hogy a maximumot nyújtsák."

Spallettit megkérdezték arról, hogy mi a véleménye De Laurentis és Sarri közötti vitáról.

"Ez a munkánk része. Nem komfortos, amikor a falhoz szorítanak, ezért megpróbálok mindig kicsit eltávolodni. Erős csapatom van és ez a színtiszta igazság, ezért nem tudok hazudni. A játékosaim megértették, hogy az iszonyat lehangoló, ha én nem mondok nekik igazat."

A Tuttosportban jelent meg a héten, hogy Spalletti válthatja Allegrit a Juventusnál.

"Nem értem a kérdést, nem tudom mit kell rá válaszolnom, ezért ezt inkább hagyjuk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Torino