Spalletti: Megtaláltuk a helyes utat

Spalletti: Megtaláltuk a helyes utat

Luciano Spalletti úgy véli, hogy a Carpi elleni 3:1-es siker megfelelő indikátor lesz a szezon további részére.

Megszerezte sorozatban negyedik győzelmét a Roma és ezzel még ha ideiglenesen is, de fellépett a tabella harmadik helyére.

"Ez a teljesítmény már az volt, amit várunk, komolyabb hibák nélkül, mert a srácok végül meg lettek győzve arról, hogy már a kezdetektől fogva magukhoz tudják ragadni a kezdeményezést."- kezdte a meccs után Spalletti.

"Tudunk még ennél jobban is játszani, de megérdemeltük a győzelmet. Amikor a Carpi kiegyenlített, akkor a srácok megint a régi filmet látták maguk előtt és egy pillanatra meg is ijedtek, de szerencsére sikerült visszatalálniuk a helyes útra."

"Egy edző megpróbál mindig közreműködni, de most tudták ők is, hogy mi a teendő."

Edin Dzeko tavaly november óta nem szerzett gólt, ráadásul akcióból utoljára augusztusban volt sikeres.

"Ezen az estén sok dolgot jól csináltunk és köztük az egyik az, hogy Dzekóval is sikerült gólt rúgatni. Az öltözőben sokat nevettünk a kihagyott nagy helyzeteken, de most a passz és a befejezés is tökéletes volt. Most végre Dzeko fizetheti a vacsorát az egész csapatnak."

"A csapat jól járatta körbe a labdát és azok a játékosok, akik nem kaptak annyi lehetőséget, mint William Vainqueur pedig megmutatták, hogy milyen komoly segítsége lehetnek a csapatnak. Ezen az estén nagyon sok olyan alkotóelemet találtunk, ami a jövőre nézve hasznos lesz."

"A legfontosabb az, hogy a félidő után emeltük a tempót és nem is engedtük, hogy alábbhagyjon, nem változtattunk a hozzáállásunkon, folyamatosan az újabb gól megszerzésén dolgoztunk. Emiatt nagyon nyugodt vagyok, mert érzem, hogy ez a teljesítmény nagy segítség lesz a jövőre nézve számunkra."

"Most pedig jön a Real Madrid elleni meccs, ez a siker pedig további önbizalmat ad nekünk. Nehéz meccs lesz, de kimegyünk a pályára, hogy lejátsszuk a meccset, nem fogunk otthon maradni."

Az idegenbeli mérkőzésre sok Roma szurkoló is elkísérte a csapatot, aminek Spalletti is kimondottan örült.

"Mi így vagyunk egyek, a Roma és a város, a szurkolók. A közepétől egészen a kanyarig bezárólag és ezeket a meccseket együtt akarjuk megnyerni. Tudom, hogy az előljárók a héten találkoztak annak érdekében, hogy megbeszéljék a kialakult helyzetet és remélem, hogy a szurkolók meg fogják érteni az üzenetet, mert nekünk szükségünk van rájuk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Carpi