Spalletti: Megérdemelt győzelem

Spalletti: Megérdemelt győzelem

Luciano Spalletti úgy véli, csapata profi munkát végzett a Chievo elleni utolsó idei bajnokin.

A Roma 1:0-ás hátrányból fordítva végül magabiztosan, 3:1-re nyert a masszív Chievo ellen és sorozatban 9. hazai győzelmét aratta.

"Ez egy megérdemelt győzelem volt. A csapat az első perctől kezdve az utolsóig keményen küzdött. Szeretnék gratulálni a csapatomnak, hogy ilyen kivételes módon fejezték be az idei esztendőt."- kezdte a meccs után Spalletti.

"Nem volt könnyű meccs, de a játékosok határozottak és professzionálisak voltak. Már rögtön az első perctől megmutatták, hogy meg akarják szerezni a 3 pontot és ezt versenyképes és minőségi játékkal tették."

Sorozatban a kilencedik hazai győzelmét aratta a Roma. Lassan erőddé válik a Stadio Olimpico?

"Ezt még mindig nagyon nehéz megmagyarázni - ez még mindig a mi otthonunk, ez még mindig az Olimpico. A szurkolók nyerni akarnak velünk és segítenek fejlődni. Határozottan képesek meccset eldönteni."

Láthattuk, hogy kiment a szurkolókhoz és megköszönte nekik a szurkolást.

"Ahhoz a szektorhoz mentem, amelyik állandóan énekel. Ők nagyon sokat segítenek nekünk tényleg, hallani lehet őket és nagyon nagy pluszt adnak nekünk."

Az eddigi szereplés szerződéshosszabbítást ér?

"Az én szerződésem nem probléma. Csak az számít, hogy a Roma jól szerepel és nyerik az olyan meccseket, mint a mostani is. Az a legfontosabb, hogy megtaláltuk azt a szikrát, ami ahhoz kell, hogy jó futballt játszhassunk és az első pillanattól kezdve határozottak legyünk anélkül, hogy kiengednénk. A karakter arról szól, hogy kimegyünk a pályára és azt mondjuk: 'Meg akarom nyerni a meccset - nincs ha, nincs de!' Ez volt most a Chievo ellen is."

A mai meccs a mentális erőről szólt.

"Ezzel egyetértek. A karakter kulcsfontosságúvá válik számunkra. Az első félidőben pár dolgot rosszul csináltunk, mert nem voltunk eléggé motiváltak, de ennek ellenére jól játszottunk és sok helyzetünk volt. Szinte az egész meccset az ő térfelükön töltöttük és nekik mindössze két lehetőségük volt. Remek teljesítményt láthattunk és a meccs intenzitásával sem volt gond. Rolando Maran nagyon jól védett és a Chievo a többi csapattól eltérően nagyon röviden passzolt. Az, hogy voltak helyzeteink és megnyertük a meccset azt jelenti, hogy jó formában vagyunk."

Lesznek érkezők januárban?

"A klub éber, mert bármi megtörténhet. Salah elutazik az Afrika Nemzetek Kupájára és van pár kicsit szomorú játékosunk, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig. Sokan azt mondják, hogy rövid a keretünk, pedig van olyan játékosunk, mint Juan Manuel Iturbe, aki szintén nem játszik, pedig mindig rendesen teljesít az edzéseken. Az én hibám, hogy nem játszik."

Hogyan értékeled a Roma 2016-os évét?

"Kicsit úgy tűnt, mintha a Juventus elleni vereség után mindent kidobtunk volna az ablakon, de az igazság az, hogy 37 meccsen 84 pontot szereztünk, ami éppen csak a Barcelona mögött van és hasonló teljesítmény sok nagy európai klub teljesítményéhez. Az a baj, hogy Olaszországban a Juventus mindig jobb, mint a többiek, de ha az általános statisztikákat nézzük, akkor láthatjuk, hogy a Roma az első négy legjobb csapat egyike."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Chievo