Spalletti: Martusciello a legjobb Empoli edző

Spalletti: Martusciello a legjobb Empoli edző

Luciano Spalletti szerint Giovanni Martusciellónál nem is lehetne jobb edzője a toszkán kiscsapatnak.

"Bruno Peres és Diego Perotti a mai napon visszatértek, viszont a legnagyobb érvágás számunkra az, hogy nélkülöznünk kell Alessandro Florenzit."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

"Meg kell néznünk, hogy hogyan viseli az edzést Rüdiger, de nem kizárt, hogy már az elejétől meg kell kockáztatnunk a játékát. Ez kockázatos, mert nem tudjuk, hogy mennyire bír 90 percet és hogy utána milyen állapotban lesz, de ő készen áll arra, hogy kezdőként lépjen pályára."

"Szerintem Martusciello a legjobb edző, aki az Empoli kispadján ülhetne. Játékosként is ismertem, egy nagyon egyenes ember, aki teljesen reálisan látja a dolgokat."

"Már évek óta ott van az Empolinál és igaz, hogy most mem megy nekik túl jól, de láthatjuk, hogy ugyanazt folytatja, mint az elmúlt években. Mostanában még szerencséjük sem volt, mert a Napoli ellen is nagyon jól tartották magukat és Reinának számos nagy védést kellett bemutatnia, szóval igen kemény ellenféllel lesz dolgunk. Az idő előrehaladtával az Empoli játékosai felnőnek majd a feladathoz és jönnek majd az eredmények, mert nagyon jól ismerem őket."

"Néhány sztárjuk távozott a nyáron, de a helyükre érkezettek mindent megtesznek majd azért, hogy bebizonyítsák tudásukat. Sok veszély vár ránk."

Spallettit arról kérdezték, hogy szerinte a Roma tudásának hány százalékát adja mostanában.

"Ezt nem könnyű megmondani, mert itt vannak azok a botlások, amiket senki sem várt. Antonello Vendittinek, aki a Roma himnuszát, és a Grazie Romát is írta, van egy másik dala, aminek az a szövege, hogy 'amikor azt hiszed, hogy vége, akkor kezdődik csak a hegy újra.' Nos, ez a Roma!"

"Jelenleg jó formában vagyunk és remélem, hogy ez így is marad. Annak örülök, hogy a csapat megértette akkor, hogy ha a formánk úgy marad, akkor azt fogjuk elérni, amit mindig, azaz semmit."

"Ha folyton ugyanazt csinálod, de más eredményt vársz, akkor nagyot fogsz csalódni, a csapat pedig készen áll arra, hogy valami egészen mást csináljon."

Novemberben a Stadio Olimpico újra rögbi meccsnek ad majd otthont és arra az időre a kanyarból eltávolítják az elválasztó falat, majd a futball meccsre visszateszik.

"Szerintem ez lenne a legtökéletesebb alkalom arra, hogy vissza se kerüljenek. Miért nem bíznak a Roma szurkolóiban és adnak nekik esélyt egy meccsre? A Sassuolo elleni meccsen nem voltak elválasztó falak, de nem volt balhé sem."

"Szerintem a szurkolóink szezononkét pár pontot simán jelentenek nekünk. A szurkolóink annyira szenvedélyesek, amit a csapat teljesen át is tud érezni. Egy nehéz szezon során nagyon fontos lenne, hogy ott legyenek velünk. Azt akarjuk, hogy legyenek velünk, adják vissza nekünk őket!"

Florenzi sérülése komoly érvágás a Roma számára, mert Spalletti komolyan számolt a játékossal.

"Nagyon jól tud bárkit helyettesíteni, ezért ő maga pótolhatatlanná vált. A kiválásával az egész csapatnak kicsit többet kell nyújtania ahhoz, hogy helyettesíteni tudjuk. A formájától eltekintve, ő volt minden problémára a megoldás. Bevethető volt mindenhol, elől, támadásban is hozta az elvárt minőséget, ahogy a középpályán is. A védelemben olyan csatár ellen is felvette a harcot egy az egyben félelem nélkül, mint Lorenzo Insigne. Jelenleg lehetetlenség őt pótolni. Sajnálatos, hogy így alakultak a dolgok, de most a csapatnak komoly áldozatot kell majd hoznia, hogy nélküle is megoldjuk a feladatot."

"Tegnap este bementem hozzá és pár órát elbeszélgettünk. Aztán csütörtökön telefonon beszéltünk és azon nevettünk, hogy már részt akart venni a másnapi edzésen. Pszichológiai szempontból erősnek láttam, mert már a visszatérésről beszélt és szerintem sikerülni is fog neki akkor, amikorra jósolták a visszatérését."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Empoli