Spalletti: Magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk

Spalletti: Magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk

Lenyűgözte Spallettit csapata Bologna elleni teljesítménye annak ellenére, hogy komoly sérüléshullámmal kell megküzdeniük.

A Roma simán, 3:0-ra nyert a Bologna ellen, azonban az első félidőben a vendégek többször is könnyen gólt szerezhettek volna, ha jobban koncentrálnak.

"A második félidőben jobban ment a játék, pedig én azt vártam, hogy kevésbé leszünk harapósak, mint általában, hiszen csütörtökön este nagyon későn értünk vissza az Európa Liga meccsünkről."- kezdte Spalletti.

"Az első percekben eléggé harmatosak voltunk, de aztán nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk. Nagyon sok a sérültünk, de szerencsére van elég tehetséges játékosunk, akik bevethetőek akkor, amikor kell."

"Például Radja Nainggolan volt, hogy jobbhátvédet játszott hihetetlen erővel és pontossággal. Viszont azt el kell mondani, ha odaérünk a kapuhoz 8 alkalommal, akkor ennél azért több gólt kell szereznünk."

A Roma ezzel a győzelemmel a második helyen áll a Juventus mögött és sokan úgy vélik, egyedül a fővárosi csapat lehet a kihívója a torinói együttesnek.

"Én csak azt tudom, hogy a legutóbbi hosszabb szünet után leszakítottuk a többieket annak ellenére, hogy rengeteg a sérültünk. Amikor egy csomó játékost nem a megfelelő posztján kell szerepeltetned, akkor bizony előfordulhatnak hibák, de ennek ellenére jól szerepelünk."

"A második félidőben nagyon jó Romát láttam, sokszor nagyon szépen futballoztunk. Leandro Paredesnek fájt a térde, ezért nem mertem kockáztatni a játékát a teljes meccsen, hogy rásérüljön. Federico Fazio sem volt valami jó formában, emiatt Bruno Peresnek kétszer annyit kellett dolgoznia, emiatt volt a Bolognának lehetősége és emiatt aludtunk kicsit be az elején."

Nem elég a sok sérült, de januárban Mohamed Salah-t is nélkülöznie kell majd a Romának, aki várhatóan az Afrika Nemzetek Kupáján vesz majd részt Egyiptommal. Hogyan lehet egy ilyen játékost, mint ő pótolni?

"Ohh, nagyon egyszerű, csak venni kell egy ugyanilyen játékost."- válaszolt nevetve Spalletti.

"De itt van nekem Stephan El Shaarawy és Juan Iturbe, akik képesek betölteni azt a posztot. Sajnos az utóbbi időben Iturbének nem adtam túl sok játéklehetőséget, de egyszerűen nincs meg a megfelelő állóképessége a meccsekhez még. Iszonyat gyors, de a passzjátékán fejlesztenie kell még. Jó játékos ő."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Bologna