Spalletti: Következetességre van szükségünk

Spalletti: Következetességre van szükségünk

A Roma mestere úgy véli, játékosai érzik a nyomást, ezért nagyon fontos, hogy az eredményességet illetően következetes legyen a csapat.

"Nagyon szép győzelem volt és megragadtuk a lehetőséget, hogy csökkentsük a különbséget a listavezetővel szemben."- kezdte a Mediaset Premium-nak Spalletti.

"Néha egy kicsit lassan járattuk a labdát, ebben javulnunk kell mindenképpen. Nagyon fontos, hogy az eredményeket illetően kicsit következetesebbek legyünk, de mostanában azt látom, hogy a játékosaim sokkal feszültebbek, mert érzik a nyomást, hogy jól kell teljesíteniük. Amennyiben van egy rossz passzod, nem kell aggódni, mert a másik már jó lesz."

"Amikor egy játékos 23 gólt szerez, az nem elég jó, de amikor ez a mennyiség eloszlik a játékosok között, akkor az a csapatszellem erősségét mutatja."

"A játékosok tisztában voltak azzal a szezon kezdetén, hogy többet kell nyújtaniuk és mivel felfogták, hogy ehhez győzelmek kellenek, elkezdték érezni a nyomást a vállukon. Ez nem éppen a legideálisabb hely a fejlődésre a fiatalok számára."

"Azért sem, mert a Roma már évek óta nem nyert semmit és emiatt is jelen van egyfajta kényszer, ami az Olimpicóban elég jól érezhető."

"Emerson Palmieri tehetséges játékos és már számtalan poszton kipróbáltuk őt. Még mindig keressük a legalkalmasabb posztot számára, de a második félidőben nagyon jól játszott."

A Roma ezzel a sikerrel felzárkózott a Milan mellé, amelyik szombat este 1:0-ra legyőzte a Juventust.

"Arra kell legjobban odafigyelnünk, hogy ne jöjjenek komoly hullámvölgyek a szezonban és amikor kell, akkor úgy hozzuk az eredményeket, ahogy tettük most este is. A Milan jól játszott szombat este, ami bizonyítja, hogy nem csak egy fiatal társaság, hanem egy jó csapatról van szó, egy jó edzővel, aki teljesen megérdemli, hogy a Milan kispadján ül."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Palermo