Spalletti: Kontrolláljuk az érzelmeinket

Spalletti: Kontrolláljuk az érzelmeinket

Luciano Spalletti arra kéri a csapatot és a szurkolókat, hogy kontrollálják az érzelmeiket a Lazio elleni mérkőzésen.

A Roma fontos mérkőzés előtt áll, hiszen vasárnap délután a helyi rivális Lazio ellen lép pályára.

"Az egyetlen hiányzónk William Vainqueur, akinek a hajlító izmával van gond és Gyömbér Norbert."- jelentette be a sajtótájékoztatón Spalletti.

7 év után ez lesz Spalletti első római derbije, miután visszaült a Roma kispadjára.

"Ez egy nagyon különleges mérkőzés és a körülötte levő szenvedély nagyon könnyen magával tud ragadni. Viszont nekünk vannak más céljaink is és jól kell szerepelnünk, valamint kontrollálnunk kell az érzelmeinket."

"Hallottam, hogy az emberek a jelenlegi formákról beszélnek, de ne feledjünk a Lazionak is van oka arra, amiért meccset játszik velünk, de ahogy a dolgok most állnak, mi vagyunk az egyetlen okuk, amiért játszanak."

Nem kizárt, hogy ez lehet Totti utolsó derbije, ezért nagy kérdés, hogy Spalletti bizalmat szavaz-e a játékosnak. Az előzetes szavazások alapján a szurkolók mindenképpen szeretnék a csapatban látni.

"Természetesen én is nagyon szeretném a csapatkapitányi karszalaggal a pályán látni, de vannak másféle közvélemény kutatások is. Azt is megkérdezhetnénk, hogy nem akarjuk-e a régi, öreg kommentátorokat vissza az olasz EB meccsekre..."

"Teljesen rendben van, hogy Totti játszik, hiszen számos remek dolgot csinált már a derbiken, azonban nekem, mint edzőnek félre kell tennem az érzelmeket és más dolgokat kell figyelmbe vennem. Remélem, hogy ezt sikerül a legjobb módon megtennem, mert ez egy nagyon fontos meccs és kell az eredmény a célunkhoz, ami a BL."

"Amikor analizálsz egy meccset, akkor két különböző történetet lehet látni a szíveddel, az érzelem és a szenvedély. Totti mindig megmarad egy nagyszerű játékosnak a pályán, hiszen a lábai mindig csodálatosak maradnak."

"Viszont van más dolog, amit figyelembe kell venni. A csapatnak mielőtt vissza kell szereznie a labdát, máskülönben labda nélkül fogsz rohangálni és ez a legrosszabb dolog egy játékos számára egy meccsen. Más az ellenfél után folyamatosan rohangálni és más saját akaratodból a szabad területekre befutni."

"Olyan csapatom volt, amelyik a szélek között tudott játszani és olyan statisztikáim vannak, amikkel nem lehet vitatkozni. Ezeket a számokat pedig bele kell építenem a döntésembe."

"Nyilvánvaló, hogy nem tudom számszerűsíteni annak a képességét, hogy valaki látja miként kell a védő mögé bepasszolni a labdát, ahogy ezt senki sem tudja. Az én szemszögömből Totti egy szenvedélyes játékos, aki ha pályára lép, akkor egyből kulcspasszokat tud adni. Ez az ő erőssége, a tudása, neki szüksége van arra, hogy kapcsolatba kerüljön a labdával és a kapuval."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Lazio