Spalletti: Ki kellett hagynom Tottit

Spalletti: Ki kellett hagynom Tottit

Luciano Spalletti a Palermo elleni meccs után elismerte, haza kellett küldenie Tottit, mert mindenkit tisztelni kell.

Nehezen indult a Roma számára a vasárnap, miután Tottinak a Rainak adott nyilatkozata miatt állt a bál, majd Spalletti a reggeli edzés utáni közös étkezés alatt hazaküldte a Roma ikonját. Végül az esti bajnokin Totti nélkül a Roma 5:0-ra nyert a Palermo ellen.

"Ez a ma esti kifogástalan teljesítmény volt. A BL meccsek után mindig meg van annak a veszélye, hogy mentálisan visszaesik egy csapat, de most mindenki nagyon jól játszott, újratöltődtek az elemek és mindent kiadtak magukból."- mondta Spalletti aMediaset Premium-nak.

"Az egész helyzet már a múltté. Holnap szeretnénk mindannyian együtt visszajönni. Totti kint volt a meccsen és a lelátóról nézte a találkozót, a meccs előtt pedig bement az öltözőbe és köszönt a játékosoknak, holnap pedig már együtt fog edzeni a többiekkel."- utalt a Tottival kapcsolatos afférra Spalletti.

"Ez az egész csak egy csöppnyi harag és rossz közérzet miatt volt, ami bizonyos vonatkozásban érthető is. Viszont, amikor egy ilyen kaliberű játékos nyilatkozik ilyet, annak mindig nagy az utózöngéje. Én játszani akartam a Palermo ellen, ahogy ezt a szombati sajtótájékoztatón is mondtam. Ha azt mondom, hogy játszani fog, aztán mégsem, akkor jöjjön oda hozzám és beszéljük meg, ne pedig a médiának nyilatkozzon."

"Figyelembe véve, hogy mi alakult ki a nyilatkozatából és hogy a médiában csak erről beszéltek, sajnos fennállt a veszélye annak, hogy ez kihat a koncentrációra a BL meccs után. Szépen kértem, mint egy édesapa, hogy segítse az átmenetet az egyik meccsről a másikra. Vannak szabályok és ha azok még talán rendellenesek is, ezeket akkor is be kell tartani, mert eszerint működnek a dolgok."

"Mindenkivel ugyanúgy kell bánni, nincs kivétel még akkor sem, ha ez a játékos Francesco Totti. Nem tehetek másképpen."

"Az igaz, hogy ő egy igazi bajnok és tisztelni kell, de nekem tisztelnem kell a többi játékost is a csapatban. Máskülönben valaki csak úgy összehív egy sajtótájékoztatót és azt mond ott, amit éppen akar. De ez nem elfogadott viselkedés."

Edin Dzeko két gólt is szerzett a mérkőzésen, azonban a meccs elején kihagyott egy ajtó-ablak helyzetet.

"Kicsit rosszul kezdtük a meccset és úgy éreztem, hogy Dzeko gólja nagyban megváltoztatta a mérkőzés képét. Figyeltem őt és láttam, hogy pozitívan élte meg azt a kihagyott helyzetet, igaz kicsit zavarodott volt utána. Lehajtott fejjel csak a földet bámulta, de a gyorsan jött gólja teljesen felrázta."

"A kontrákat illetően nagyon erősek vagyunk, de még mindig nem tudjuk megfelelően észrevenni, hogy mikor kell a labdát birtokolni és mikor lehet támadni. A célunk mindig az, hogy megnyerjük a meccset és a következő mindig csak akkor lesz fontos, ha az előzőt megnyertük, hiszen mindig az aktuális a legfontosabb. Elég jó győzelmi sorozatunk van már, de vannak csapatok, akik még jobban teljesítenek és még mindig van a tankban benzinjük, ezért nagyon oda kell figyelnünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Totti, Serie A