Spalletti Juventus elleni sajtótájékoztatója

Spalletti Juventus elleni sajtótájékoztatója

A Roma holnap este a listavezető Juventust fogadja az Olimpicóban és mindenképpen nyerni kell, hogy továbbra is megőrizze előnyét a Napolival szemben.

A két csapat legutóbbi találkozása óta mindkét együttes 43 pontot gyűjtött. Ez mit jelent?

"Ez azt jelenti, hogy mindkét csapat remekül szerepel, de ne feledjük, hogy akkor ők már pár ponttal előttünk voltak. De ha még egy csapat ott lenne közvetlen a nyomukban, akkor biztosan több pontot szereztek volna. Volt párszor olyan pillanat, amikor kicsit kiengedtek és úgy tűnt, hogy könnyebb lesz befogni őket, de néha tudatosan történik az, hogy a motivációs szint kicsit lecsökken."

"Szerintem velük is ez történt, habár mindig minden meccsen megfelelő hozzáállással játszottak. Minden felzárkózási kísérletet visszavertek, rengeteg pontot gyűjtöttek és jól szerepelnek."

Maurizio Sarri szerint az utolsó pár meccset érdemes lenne ugyanabban az időben rendezni. Mit gondol erről?

"Szerintem ez mindenki számára becsületes lenne a véghajrában, de talán az utolsó meccsen így is lesz. Az elmúlt forduló is része volt már a véghajrának és nagyon fontos szerepe volt a második helyért folytatott harcnak, nem? Igaza van, de akkor már a múlt héten is helyénvaló lett volna, amikor utánuk léptünk pályára Milánóban."

Hogy van Nainggolan és Perotti?

"Nagyon jól meg kell vizsgálnunk mindkettőjüket. Biztosak kell lennünk abban, hogy kibírnak 90 percet. Mindketten remek játékosok és szükségünk van rájuk, mert az ilyen típusú játékosokat nehéz pótolni."

"Radja olyan játékos, akire nekem mindig szükségem volt, míg Diego az a típusú játékos, akire az ilyen meccsek alkalmával szükségem van. Az orvosi stáb mindent elkövet, hogy a meccsre bevethetőek legyenek."

Antonio Conte sikere a Chelsea élén is azt mutatja, hogy az olasz edzők mennyire jók?

"Ha az emberek szeretnék elismerésüket kifejezni, akkor tegyék! De ő az, aki nyert, ő szerepelt jól a klubjával, ő az akivel a csapata elkezdett jól szerepelni és azt a futballt játszani, amit ő akart. Megérdemli az elismerést a bajnoki címért."

Eldöntötte már, hogy ki játszik majd Dzeko helyett és milyen formációban lép pályára a csapat?

"Sajnálom, hogy Dzeko nem léphet pályára, mert ő egy tájékozódási pont ott elől. A játékosok tudják, hogy milyen labdákkal kell megjátszani őt, hogy a lehető legjobban kiszolgálják. Nagyon szépen idővel a Roma csatára lett belőle. Nélküle hiányozni fog valami, de van más lehetőségünk, amit fel tudunk használni úgy, hogy megnyerjük a meccset."

"Nincsenek kifogások. Tiszta fejjel kell kimenni a pályára és minden fizikai és mentális erőnket arra kell fordítani, hogy megnyerjük a meccset, mert csak így marad esélyünk a második helyre. Nagyon koncentálni kell a célunkra és nem szabad, hogy bármi elhomályosítsa a tekintetünket."

Egész Olaszországnak megvolt a véleménye azzal kapcsolatban, hogy Totti nem lépett pályára a San Siróban, még Matteo Salvini politikusnak is. Egy héttel a meccs után van még mit mondania?

"Már kitárgyaltam a meccset. Én az alapján hoztam meg a döntésemet, hogy mi történhetett volna az utolsó 5 percben, de ha becseréltem volna arra az 5 percre, akkor is ugyanaz lenne a véleményük az embereknek. Ami Salvinit illeti, az ég szerelmére, köszönöm, hogy ellenem van. Az lenne a gáz, ha az én oldalamon lenne."

A két klub bevételei közötti különbségektől eltekintve mit gondol, hol van még differencia a Juve és a Roma között?

"A Juve ebben az évben pontosan megmutatta, hogy hol is szeretnének ők lenni mindig. A keretük nagyon előrehaladott szakaszban van és egyáltalán nem látok semmi rést a pajzsukon ahhoz, hogy bárki felvegye velük a harcot. Mert nem kevésszer volt úgy, hogy látszott, még ennél is lehetnek jobbak."

"Van különbség a két csapat között, de a Roma is jól szerepelt ebben az évben. Csapatként jól teljesítettünk és megtettünk mindent, hogy egy kicsit közelebb kerülni hozzájuk, de végül nem sikerült, mert a Juve is nagyon jól szerepel és mert a Roma edzője is részben hibás. A Roma jó csapat, de nem veszthettünk volna el ennyi meccset."

"Folytatni kell a kemény munkát és néha fájdalmas döntéseket kell meghozni, ha azt akarod, hogy fejlődj és haladj előre. De persze ez nem jelenti azt, hogy ez elég lesz a felzárkózáshoz. Volt pár fantasztikus teljesítményünk, de jelen pillanatban a Juventus a pénzügyi forrásaitól eltekintve előttünk van."

A holnapi meccs egy Roma-Juventus lesz, de a Stadio Olimpico összes jegye az utolsó, Genoa elleni bajnokira kelt el. Nem zavarja ez?

"Miért zavarna? A helyzetet figyelembe véve örülök neki. Annak is van esélye, hogy Totti holnap pályára lép. Örülök neki, hogy ilyen sokan kint lesznek majd, hiszen erre az utóbbi időben nem nagyon volt példa. Amikor a játékosaink a klubhoz igazolnak mindig tudják, hogy a Roma szurkolók mennyire szenvedélyesek, de igen ritkán volt alkalmuk ezt megtapasztalni."

"Eléggé szerencsés vagyok, hogy nekem volt részem már benne. Párszor láthattuk már ebben a szezonban még olyankor is, amikor nem játszottunk éppen a legjobb formánkban. Én megpróbálom azt tenni, ami a legjobb a Romának anélkül, hogy bármit elvennék Francescotól. A szezon végén játszhatunk egyet: vegyünk elő egy szótárt és keressük ki az összes olyan szót, ami számunkra aggasztó: csapat, mez, szív, edző, csapatkapitány, játékosok, célok."

"Nézzük meg, hogy ezek mit jelentenek és akkor ki tudjuk értékelni, hogy mit csináltunk jól és mit nem. Én mindent figyelembe fogok venni, de a Roma a legfontosabb."

Mit gondol arról, hogy Walter Sabatini az Interhez igazolt? Szeretne újra együtt dolgozni vele?

"Sabatini remek sportigazgató, akinek hatalmas tapasztalata van. Nagyon jól beillik egy olyan nagy klub stratégiájába, amelyik később trófeákat szeretne nyerni. Nem lepett meg, hogy őt választották."

"Régen volt, hogy más volt a véleményem, mint neki, de nagyon sok dologban egyetértettünk. Fantasztikus igazgató, ezt sokszor elmondtam. Élveztem vele a munkát és ha lenne újra esélyem arra, hogy vele dolgozhassak, akkor miért ne?"

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Juventus