Spalletti: Jó úton járunk

Spalletti: Jó úton járunk

Luciano Spalletti úgy véli, hogy a Fiorentina elleni vereség ellenére a Roma jó úton jár.

"Sajnos az elmúlt meccsen nem játszottunk valami jól, de én láttam pozitív jeleket."- kezdte a Crotone elleni meccs sajtótájékoztatóját Spalletti.

"A firenzei meccs utáni sajtótájékoztatón is azt mondtam, hogy jó úton járunk és most folytatnunk kell ezt az utat. Sokkal meggyőzőbbnek kell lennünk és többet kell birtokolnunk a labdát. Voltak az elmúlt meccsnek is pozitívumai és ha csak egy kicsivel nyújtunk annál többet, akkor már hamarosan újra visszatér a régi Roma."

"A minőségi labdabirtoklásra kell összpontosítanunk, irányítani kell a meccset és akkor tudjuk eldönteni azt, különösen a csatárok segítségével."

"Minél kevesebbet legyen a labda a kapus környezetében és sokkal többet a támadó harmadban, most ezen dolgozunk, de szeretnék látni néhány jelentős fejlődést. Ha sikerül kontrollálni a meccset, akkor jobban tudjuk segíteni a támadásokat, sokkal magabiztosabbá tudjuk a támadóinkat tenni, ezáltal ők sokkal nyugodtabbak lesznek."

"Az első lépés az, hogy ezt együtt kell megtenni. A viselkedésünkkel meg tudjuk változtatni az életünket és az eredményeinket, hiszen ezt nem egy személy tudja megtenni, ehhez mindenki kell."

"El Shaarawy nagyon technikás és gyors szélső, aki ráadásul hihetetlen robbanékony. Szerintem ő akár a jobb, akár a bal oldalon jól tud játszani, mondjuk ez utóbbit jobban szereti."

Gerson 15 millió euróért érkezett a nyáron, azonban a Serie A-ban még nem kapott lehetőséget, eddig csak a Plzen ellen kapott 45 percet.

"Gerson minőségi játékos, de meg kell nézni, hogy képes-e gyorsan alkalmazkodni egy olyan csapathoz, mint a miénk. Ehhez meg kell kapja a lehetőséget, azaz többet kell majd játszania. Nagyon jó támadó tulajdonságokkal rendelkezik, azonban nem valami gyors. Javulnia kell még a kitartásban és a védekezésben."

"A Plzen ellen nem játszott rosszul, de sajnos a csapat sem teljesített a legjobbja szerint és emiatt inkább lecseréltem. Időre van szüksége még."

"Ami a többieket illeti, Vermaelen még mindig sérült, rá nem számíthatok, de már javul az állapota. Totti akár kezdhet is, ahogy bármelyik meccsen, de majd én fogok dönteni, ahogy mindig."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Crotone