Spalletti: Jesus igen, Perrotti nem

Spalletti: Jesus igen, Perrotti nem

Juan Jesus zöld utat kapott a holnapi meccsre, azonban Perotti biztosan nem lép majd pályára.

Luciano Spalletti a szokásos orvosi információkkal kezdte a Fiorentina elleni meccs sajtótájékoztatóját és többek között arról is beszélt, hogy nehéz meccs vár csapatára a toszkán együttes ellen.

"A helyzet az, hogy Juan Jesus tagja a keretnek, azonban Perotti nem, ő továbbra is egyéni edzéseket végez, így holnap biztosan nem lép pályára. Florenzi folytatja a rehabilitációs munkát, Vermaelennek a kezével van problémája és az állapotát még meg kell vizsgálnunk a következő napokban. A többiek a rendelkezésemre állnak."- kezdte Spalletti.

Hogyan értékeli Paulo Sousát és a Fiorentinát?

"Mint minden csapat, ők is átmentek nehéz időszakon, viszont most nagyon jól megy nekik, nagyon szervezetten játszanak és a csapat tele van jó játékossal. Az eredmények is igazolják, hogy Paulo Sousa remek edző, ezért nagyon nehéz meccsre számítok."

Mi a helyzet a Stadio della Romával?

"A világban mindenki rájött arra, hogy egy ilyen új stadionnak milyen pozitív hatásai vannak a gazdaságra. Nagyon sok munkát és pénzt fektettünk már ebbe a projektbe és most minden egy kicsit furcsa lett... Nem akarok politizálni és remélem, hogy a politikának semmi köze az egészhez. Amikor Londonban vagyok azt látom, hogy egy városban van vagy 10 stadion, tele van különböző befektetővel, arabbal, orosszal, amerikaival. Megértem, hogy ez egy nehéz időszak és senki nem szeretné szórni a pénzt. Az is rendben van, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani, de meg kell találni a megoldást."

Úgy véli, zárt a bajnoki küzdelem?

"Mindig azt mondtam, hogy mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legközelebb a Juventuson maradjunk. Keményen kell dolgozni, mert a Juventus és a Napoli miatt szinte mindig nyernünk kell."

Holnap pályára lép Badelj és Borja Valero, két olyan játékos, akik a Romával kapcsolatban is szóba kerültek.

"Én elégedett vagyok azokkal a játékosokkal, akik a rendelkezésemre állnak. Több játékos neve is szóba került velünk kapcsolatban, ilyen volt Borja Valero is, de az ő neve felmerült más csapatnál is. De ahogy mondtam, elégedett vagyok a játékosaimmal."

Néhány játékos kérte, hogy hosszabbítson?

"Nem, nem hiszem, hogy bármelyik játékost érdekelné a szerződésem. Ahogy mondtam, a szerződésem az eredményesség függvénye, de most egyáltalán nem ez a fontos."

Milyen fizikális állapotban van a csapat?

"Nem aggódom emiatt. Sokan elfelejtették, hogy a Cesena erős csapat és mindent egy lapra feltéve játszott ellenünk. Angliában gyakran előfordul, hogy a kisebb csapatok kiverik a kupából a nagyobbakat. Megérdemlik az elismerést, de mi is megérdemeltük a továbbjutást."

Tegnap rögbi mérkőzést rendeztek az Olimpicóban. Nem aggódik a pálya talaja miatt?

"Reggel azt a tájékoztatást kaptuk, hogy teljesen rendben van a pálya talaja. Nagyon fontos, hogy lehetőséget kell biztosítani az ilyen rendezvényeknek is, de után a legmagasabb rendelkezésre állást kell biztosítaniuk számunkra. Biztos vagyok benne, hogy jó lesz a pálya."

Forrás: romanews.eu

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Fiorentina