Spalletti: Játékosként bánok Tottival

Spalletti: Játékosként bánok Tottival

Luciano Spalletti figyelmeztette a csapatát arra, nehogy lebecsülje hétfői ellenfelét, valamint kijelentette, ő továbbra is játékosként bánik Tottival.

"Mindenki egészséges, mert William Vainqueur is felépült, valamint Rüdigernek is elmúlt a tályoga és De Rossinak sincsenek már fájdalmai."- kezdte a mester.

Egyetlen komoly hiányzója lesz a Romának, mégpedig Radja Nainggolan, aki eltiltás miatt nem léphet majd pályára.

"Kevin Strootman egyre jobb állapotba kerül, de még nem elég gyors és meccshiánnyal küzd. Biztos vagyok benne, hogy amikor a kezdőbe jelölöm, akkor teljes egészében készen áll majd. Nekem azt is figyelembe kell vennem, hogy minden játékos játszani akar és Nainggolan szerepkörére is van három bevethető játékosom."

A Romának nagyon komolyan kell vennie a Bolognát, mert hiába győzték le múlt héten a Laziót magabiztosan, az északi csapat többek között legyőzte már a Napolit és döntetlent játszott a Juventusszal.

"Donadoni nagyon jó munkát végzett azzal, hogy az egyéni játékosokat csapattá formálta, ebben már játékosként is jó volt. A Bologna jelenlegi formájában egyszerűen csak menekül a kiesés elől és elég jól állnak, ezért nyugodtak. Ezért is lehet ez a meccs nekünk nagyon veszélyes, mert könnyen rájöhetnek arra, hogy még többet is elérhetnek."

A kérdés az, hogy kezdeni fog-e Edin Dzeko és hamis 9-est játszik-e Diego Perotti?

"Az edző mindig a csapat egészét nézi és a Roma Dzekoval és nélküle is jól teljesít. Nagyon fontos, hogy a támadásokat is egységesen kezeljük és hogy a gólokból mindenki kiveszi a részét, hiszen nem jó az, ha egy csatáron múlik a jó szereplés. Dzeko nagyszerű edzésmunkát végez és a fő célja mindig a csapat jó szereplése kell, hogy legyen, hiszen mindannyian a Romáért dolgozunk."

"Iago Falque? Mielőtt kineveztek volna állandó kezdő volt és most nem az, az ilyen előfordul a sportban. Biztos vagyok benne, hogy pár játékos haragszik rám, de ez teljesen normális."

"Egyik reggel megkérdeztem Maicont, hogy van-e valami problémája, mire azt felelte, hogy haragszik rám, mert nem adok neki játéklehetőséget. Aztán fogta magát, visszament az edzőpályára és a maximálisat nyújtotta. Szeretem azt, amikor a játékosok őszinték velem és amikor 100%-ot adnak ki magukból a önmagukért és a csapatért."

És mi a helyzet Tottival?

"Nála kicsit másképpen kell megközelíteni a dolgokat, de még mindig teljesen magabiztos és mindent megtesz, hogy segítsen a Romának elérni a céljait. Én megpróbálok mindenkit bevonni abba, ami a legjobb a csapatnak."

"Én igazi focistaként bánok Tottival és szinte én vagyok az egyetlen, aki így bánik vele. Mindenképpen számítani fogok rá akkor, ha esély lesz arra, hogy jobban teljesítsen mint bárki más."

"Sokszor úgy tűnik nekem, hogy a médiában páran azt akarják, hogy a formát figyelmen kívül hagyva válogassam be, de ez a többiekre nézve nem lenne becsületes. Totti igazi vezető és mindenki számára egy hivatkozási pont attól függetlenül, hogy éppen játszik-e, vagy sem."

"Olyan varázsa van, ami a tudásából és a fantasztikus pályafutásából adódik. Én mindig úgy láttam őt, mint egy igazi 'trequartista', aki gólpasszokkal látja el a többieket, de ha a csapat képes kiszolgálni és segíteni, akkor tud hamis 9-est is játszani."

"Totti bármit megtehet a jövőben, amit csak akar és bármilyen szerepkörben. Mindannyian ugyanabba az irányba megyünk, hogy eredményesek legyünk a Romával. Én törődöm Francescóval és ezért sem megyek körbe és mondok neki olyan dolgokat, amik nem igazak."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Totti, Bologna