Spalletti: Inkább Dzeko, mint Icardi

Spalletti: Inkább Dzeko, mint Icardi

Luciano Spalletti nem cserélné el Edin Dzekót Mauro Icardira.

A mester az Inter elleni meccs sajtótájékoztatóján Stefano Pioli taktikai intelligenciáját dicsérte, valamint elmondta, nem cserélné el Dzekót Icardira.

"Mindig a következő meccsel kell foglalkoznunk, nincs más lehetőség."- jegyezte meg a mester.

"Egyetlen meccset sem szabad alábecsülni, ami most következik, a maximumot kell nyújtanunk mindig."

A Roma vasárnap az Inter ellen lép pályára, majd szerdán jön a Lazio elleni kupa elődöntő, ezt követően a Napoli a bajnokságban és utána a Lyon elleni Európa Liga meccs.

"Stefano Pioli remek munkát végez az Internél és tudja miként kell meggyőzni a játékosokat, hogyan kell vázolni a taktikát - ezt mindenki jól tudja róla. Megváltoztatta a felállást két támadó, irányító középpályásra és egy csatárra, hátul pedig három védőre álltak át, amivel különböző alternatívákat teremtettek. Viszont mi készen állunk felvenni a harcot velük."

"Antonio Candreva és Ivan Perisic nagyon erős játékos. Azt várom, hogy Danilo D’Ambrosio lesz Bruno Peresen sokat, hiszen a két csapat nagyjából hasonló stílusban játszik. A párharcok alapvetően fontosak lesznek, mert mindkét csapatban sok a minőségi játékos."

"Erős csapatunk van és én csak annyit vártam, hogy ha egy erős játékos távozik, akkor azt megfelelő minőséggel pótolják. A Roma szurkolói megnyugodhatnak, mert a csapatnál van hozzáértés és szenvedély."

Dzeko és Icardi komoly harcot vív a gólkirályi címért, de Spalletti nem cserélné el a bosnyák támadóját.

"Nincs csere, ragaszkodom Dzekohoz. Kosztasz Manolasz is teljesen rendben van, így játszani is fog."

Pioli és a Napoli mestere, Maurizio Sarri is megjegyezte, hogy a Roma több tizenegyest kapott a bajnokságban, mint a többi csapat.

"Nem is értem, hogy mire akartak utalni. Azt tudom, hogy tavaly 19 meccsen a Roma mindössze egyet kapott és akkor senkinek nem jutott eszébe másokkal összehasonlítani az együttest. Erős edzőkről van szó és talán szükségük van ezeknek a dolgoknak a kihangsúlyozására, hogy ezzel is megerősítsék a státuszukat velünk szemben."

Elmúlt este végre megszületett a megállapodás, melynek értelmében a Roma megépítheti új, saját stadionját.

"A stadion nagyon fontos és szerintem fantasztikus eredményt értünk el, ami alapvető a város számára. Örülök annak, hogy Virginia Ragginak sikerült elérnie, hogy mindenki megállapodott mindenkivel egy ilyen nehéz helyzetben."

"Azért is fontos ez, mert láthatjuk, hogy az angol és német csapatoknak milyen hatalmas gazdasági előny a saját stadion az olaszokkal szemben. A stadion jövedelmet teremt és közelebb hozza az embereket ehhez a sporthoz."

Az Inter elleni keret:

Alisson, Lobont, Szczesny; Manolas, Emerson, Rui, Fazio, Vermaelen, Peres, Jesus. Rudiger, Gerson, De Rossi, Perotti, Strootman, Grenier, Paredes, Nainggolan; Salah, El Shaarawy, Totti, Dzeko

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Inter