Spalletti: Inkább Dzeko, mint Higuain

Spalletti: Inkább Dzeko, mint Higuain

Luciano Spalletti a Napoli elleni meccs előtt kijelentette, mem cserélné el Dzekót a nápolyiak gólvágójára.

A Románál Antonio Rüdiger kisebb sérüléssel bajlódik, ezért a tegnapi edzést ki is kellett hagynia, így nem biztos, hogy játszani tud hétfőn.

"Éppen nemrég beszéltem az orvosokkal, hogy megtudjam a legfrissebb híreket Rüdigerről. Úgy tűnik, hogy rendben van és ma már a többiekkel fog tudni edzeni."- kezdte Spalletti.

"William Vainqueurnek volt egy kis zúzódása a combjában, de már ő is rendben van, így mindenki a rendelkezésemre áll."

Sarri igen ritkán rotálta a csapatát és kérdés az, hogy ez előny, vagy hátrány egy bajnoki címért küzdő csapatnál.

"Ezt nehéz kiértékelni. Van még sok nagyon erős játékosuk a kezdő tizenegyen kívül is, erről nem szabad megfeledkezni. Viszont a szezonjuk egyelőre azt mutatja, hogy Sarrinak volt igaza. A Juventus után a Napoli játssza a legjobb focit Olaszországban. Párszor változtattam a csapaton, de most azt fogom pályára küldeni, amelyik a legkiegyensúlyozottabb a pálya minden területén. Szilárdnak és következetesnek kell lennünk."

A Napoliba visszatér Higuain és sokan felteszik a kérdést, hogy hol tartana a Roma, ha olyan csatára lenne, mint az argentin.

"Én csak a saját játékosaimról beszélek, senki másról. Roma-Napoli meccs következik, amelyik döntő fontosságú lesz a BL miatt, ami a klub és a szurkolók számára alapvető cél."

"Minden elismerésem a csapaté, hiszen a januári érkezésem óta folyamatosan hisznek ebben. Akkor senki nem gondolta volna, hogy ezen a meccsen még ez lesz a célunk. Ezek a srácok hihetetlen eredményeket értek el és ezt nem lehet elégszer elmondani. Dzeko a csapat tagja és egy remek játékos. Talán nem eléggé támogattam, de egy olyan bajnoknak, mint ő nincs is rá szüksége."

"Az edzésen elvégzi a feladatát, lehet, hogy játszhatna többet és igaz, hogy Higuain rendkívüli, de én örülök Dzekónak."

A Roma kilencel több gólt kapott, mint a Napoli és lehet, hogy emiatt is áll csak a harmadik helyen a csapat.

"Ez megint a választáson múlik. Támadó szélsőink vannak és sosem használtam két védekező középpályást, ehelyett olyanokat választottam, akik képesek támadásban segíteni a csatárokat."

Spallettitől megkérdezték, hogy ez lesz-e Totti utolsó hazai bajnoki mérkőzése.

"Ezt talán Pallottától kellene megkérdezni, ő jobban beszél angolul, mint én."-válaszolta Spalletti angolul.

"Nagyon sokszor belementem már ebbe a dologba és nem szeretném újra csak ismételni magam. Mindannyiunknak ugyanaz a célunk, azt akarjuk elérni és haladunk tovább az úton."

"Nagyon örülnék neki, ha Francesco azt csinálná jövőre, amit szeretne. Ott leszek mellette, amikor szeretné betölteni a posztot, amit kap jövőre. Már tisztáztam és számtalanszor elmondtam, hogy az új szerződés Pallottára és rá tartozik. Nekünk a fő célunk, a BL elérésére kell minden erőnkkel koncentrálni."

Totti kiadott egy közleményt, amiben kijelentette, nem célja a széthúzás a csapaton belül.

"Nagyra értékeltem azt a közleményt, ez az igazi kapitány üzenete volt. Totti bármilyen pozícióban nagy érték számunkra."

Nagyon úgy tűnik, hogy a szurkolók inkább a játékos oldalán állnak, nem annyira az edzőjén.

"Érdekes lenne, ha másképpen lenne az ő pályafutásával, történelmével. Én pedig néha túl hidegnek, keménynek tűnhetek, pedig csak az edzők alapelvei szerint dolgozom. Nekem mindenkire szükségem van és amikor beszélek, akkor Tottiról is beszélek. Nekem mindenkinek segítenem kell felépíteni a saját önbecsülését, csak így érhetünk el sikert. Nézzék csak meg Ranierit, hogy mit tett a Leicesterrel, csapattá formálta őket. Én is szeretném a csapatomat erőssé tenni, nem rivalizálni vagyok itt, hanem eredményeket elérni, azt pedig a csapattal tudom megtenni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Totti, Serie A, Napoli