Spalletti: Florenzi nem lesz ott a Frosinone ellen

Spalletti: Florenzi nem lesz ott a Frosinone ellen

A Frosinone elleni meccs sajtótájékoztatóján Luciano Spalletti elárulta, Florenzire nem számíthat a szombati meccsen.

A játékost a Juventus elleni meccs utolsó percében kellett lecserélni és úgy tűnik, hogy a szombati bajnokin sem tud majd pályára lépni.

"Florenzi valószínűleg nem áll majd a rendelkezésemre a holnapi meccsen. A legutóbbi meccs végén kapott egy ütést, ezért kapta tőlem azt a kis megrovást a lecserélésekor, mert nem akartam lecserélni. Ő egy remek játékos és egy ilyen típusú játékosnak tudnia kell viselkedni. Meg kellett bizonyosodnom az ütés mértékéről, amit kapott. Elég komoly fájdalma volt, de nincs törés, ennek ellenére nagy veszteség a hiánya, mert sajnos nem fog rendelkezésre állni holnap."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

A héten kölcsönbe érkezett Stephan El Shaarawy, azonban a Frosinone ellen még nem fog játszani.

"Ki kell még találnunk, hogy tud-e holnap játszani, vagy inkább hagyjunk neki még pár edzést és azalatt nézzük őt meg. Az utóbbi időszakban ugyanis nem játszott meccseket, szóval sokkal valószínűbb az, hogy inkább csereként lép pályára. Nagyon fontos tulajdonságai vannak, nagyon technikás és tudja, hogy hol a kapu. Megtaláljuk majd a helyét. Lehet akár harmadik számú csatár, de persze tud az összes poszton játszani elől."

Mohamed Salah lehet a Roma másik nagy hiányzója, akinek szintén nem ment a játék az utóbbi időszakban, mert a Leverkusen elleni meccs óta sem gólt, sem gólpasszt nem jegyzett.

"Ő is sérüléssel bajlódik és nem sikerült visszanyernie a régi ragyogását és igazi tudását. Az ő elsődleges feladata az, hogy megverje az emberét, ezen kell járjon az esze, ez a dolga. 10 méter befelé, vagy kifelé az a távolság, amivel mondtam, hogy az olasz futballban nagy előrelépést lehet tenni, csak ezt megfelelően kell értelmezni elvi és fogalmi szempontból a játéknak megfelelően."

"Fel kell ismerni a megfelelő pillanatot a passzolásra és az üres terület bejátszásához, ez mind a játékoson múlik és ez az, amit mostanában próbálunk megtanulni és átültetni játékba."

"Salah nagyon jól bánik a labdával. Amikor kint vagy a szélen, akkor hosszabb az út a kapuig, sokkal több az akadály, sokkal mélyebben helyezkedik el és sokkal több játékossal találkozik, amíg a kapuig ér."

"Középen sokkal rövidebb az út a kapuig és meg lehet találni az utat a partvonalak között. Ezek azok a dolgok, amiket a játékosoknak meg kell érteniük, amikor nagy a nyomás rajtunk, ilyenkor ki kell használnunk az üres területeket."

"Azonban, ha az ellenfél visszazár, akkor sokkal többet lehet járatni a labdát. Ezek is olyan dolgok, amiket a játékosnak éreznie és tudnia kell, hogy mikor mit kell játszani."

Zdenek Zeman kritizálta Spallettit, amiért a mester nem játszatta Tottit és szerinte rossz nézni a játékost a kispadon.

"Ebben az egészben az a legmegdöbbentőbb, hogy 2 percel azelőtt beszéltünk, mint amint ezt a kijelentést tette és nekem még teljesen mást mondott. Itt volt Rómában és én kikértem a tanácsát, tehát elmondhatta nekem közvetlenül. Én a Romát irányítom, nem egy játékost és jelenleg a következő meccs a legfontosabb itt mindenki számára. Ha arra számítanak, hogy ez egy könnyű meccs lesz, mert ez csak egy Frosinone, akkor tévednek. Úgy kell ezzel a meccsel bánnunk, mintha egy döntő lenne, a közeljövő legnagyobb meccse. Ha a játékosok nem így állnak hozzá, akkor rosszul fognak menni a dolgok. Azok fognak játszani, akik sokkal nagyobb garanciát adnak nekem arra, hogy a csapat sikeres lesz, mert jelen pillanatban élességre, erőre, futásra, rendelkezésre állásra és áldozatra van szükségünk."

A héten nagy volt a mozgás a Románál, miután Gervinho távozott, közben Zukanovic érkezett a Sampdoriától.

"Hogy tisztázzuk, Gervinho mindenáron távozni akart, míg El Shaarawy mindenáron jönni szeretett volna, így most utóbbi szolgálja majd a csapatot, nem Gervinho. Az elefántcsontparti megtriplázta a fizetését, amire csak annyit mondtam, hogy szép."

"Zukanovic már két éve játszik az olasz bajnokságban, ráadásul olyan poszton, ahol kevés játékosunk van, így Sabatini nagyon jól cselekedett, hogy ide hozta őt. Én is jóváhagytam a leigazolását, ismerem őt, beszéltem olyanokkal, akik ismerik és ők is megerősítették, hogy jó választás volt. Fizikálisan erős, jól helyezkedik és lábbal, valamint fejjel is nagyon erős. Igaz nem túl gyors, de mindig jól helyezkedik."

Diego Perotti érkezéséről is sokat lehetett olvasni, azonban az üzletből egyelőre még nem lett semmi.

"Perottit folyamatosan figyeljük, különösen a sportigazgató, aki minden éjszaka bent alszik az irodájában. Meglátjuk, hogy találunk-e olyan játékost, aki képes az egy-egy elleni szituációkat megoldani. Ehhez néha 1000 lehetőséget is meg kell nézni és végül ott lesz az az egy, akire szükséged van, akivel nem lesz több probléma."

A másik nagy kérdés Seydou Doumbia, akinek kölcsönadása ugyan lejárt a CSZKA-nál, de nem akar a Romához visszatérni és a török Fenerbahcéhoz igazolása is kútba esett.

"Ismerem őt, Oroszországban nagyon sok problémát okozott nekem. Úgy tudom, hogy nem egy csapatjátékos. Nekünk van csatárunk, a neve Dzeko, aki nagyon technikás. Nekünk el kell látnunk őt labdával és bízzunk benne, hogy majd tudja is használni. Meg fogja mutatni az igazi tudását, csak bízni kell benne."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Luciano Spalletti, Florenzi, Frosinone