Spalletti: Florenzi kihagyja az Udinese elleni meccset

Spalletti: Florenzi kihagyja az Udinese elleni meccset

Az év első sajtótájékoztatóját adta a bajnokságban Luciano Spalletti, aki elárulta, hogy Florenzi kihagyja a holnapi meccset.

"Bocsánat, hogy elkéstem."- kezte Spalletti a megérkezését követően.

"Kezdjük a sérültekkel. Toroszidisznek a jobb combjával, Florenzinek a jobb vádlijával van gond. Rüdiger, Mario Rui és Nura folytatják a rehabilitációt."

Pjanic a Roma egyik legjobbja volt az elmúlt szezonban, viszont idén nyáron a Juventushoz szerződött, azonban Spalletti nem aggódik.

"Itt van nekünk Strootman és Paredes Pjanic helyett és mindketten erősebbek, mint a bosnyák, tehát mi kettejükkel folytatjuk. Aztán ott van még Gerson is, igaz neki még meg kell szoknia a futballunkat. Aztán Bruno Peres érkeztével Florenzi kicsit előrébb tud majd játszani."

"Jelenleg itt tartunk. Mindent lehet fejleszteni és keresni másik középpályást, de a csapat ereje megkérdőjelezhetetlen."

Spalletti szerdán a Porto ellen érdekeset húzott azzal, hogy a tavalyi évet végig védő lengyel helyett Alissont állította a kapuba.

"Hogy ez végleges döntés lenne? Nem, azért választottam őt, mert Szczesny keveset edzett. Szczesny az, aki a tavalyi évért megérdemelné, hogy egy ilyen meccsen, mint a Porto elleni, ott legyen a kapuban. Ő és El Shaarawy kiérdemelték, de kiértékeltem a dolgokat és azok közül válogattam, akik az adott időben a legerősebbek voltak, félretéve az érzelmeket."

"A kapusposzt is egy olyan, ahol dönteni kell és én megtettem, még ha néha tévedek is, a döntéseimet a játékosokra támaszkodva hozom meg."

A Juventus komolyan megerősítette az amúgy sem gyenge keretét és a kérdés az, hogy képes lesz-e a Roma lépést tartani vele?

"Fiúk, ezt már sokszor elmondzuk. Ismerlek benneteket, szeretitek mindig ugyanazt hallani. Tegnap Peres azt mondta, hogy nyerni akar. Rendben, akkor el lehet kezdeni pedálozni, mert ha nyerni akarunk, akkor keményen kell pedálozni."

"Mindig nyerni akarunk, nem akarunk kiemelni semmit, hogy mikor és mit, csak megnyerni mindent. Aztán jönnek a meccsek a Napoli, a Juventus, a Milan, az Inter és a Fiorentina ellen és nem hiszem, hogy akik tavaly mögöttünk végeztek, azok most is ott szeretnének végezni. Nem hiszem, hogy a Milan és az Inter rosszabb, mint a Roma, mert nem. Erősek vagyunk, de remeknek is kell lennünk."

"Ami pedig a holnapi ellenfelünket illeti, az Udinese jó csapat. Kemény meccs lesz, mert fizikálisan erős, technikás és gyors csapatuk van. Viszont nincs már Di Natale, amivel sokat vesztettek. Ismerem jól Iachinit és biztos vagyok benne, hogy erős, jól szervezett csapatot küld majd pályára."

"Nem szabad, hogy félrevezessen bennünket a Spezia elleni vereségük a kupában, mert beszéltem az emberekkel Speziában és elmondták, hogy a csapatuknak minden bejött, míg az Udinesének semmi sem. Persze a futballban csak az eredmény számít."

Az Udinese elleni keret: Szczesny, Alisson; Juan Jesus, Bruno Peres, Seck, Vermaelen, Fazio, Manolas, Emerson, Marchizza; Nainggolan, Paredes, Strootman, Perotti, De Rossi, Gerson; Iturbe, Dzeko, Totti, Salah, Ricci, El Shaarawy

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Udinese