Spalletti: Felejtsük el a történteket

Spalletti: Felejtsük el a történteket

A Torino elleni meccs sajtótájékoztatóján Spalletti kijelentette, el kell felejteni a hétvégén történteket és csak a szerdai meccsre szabad koncentrálni.

"Összetűzések előfordulnak az öltözőben és nem ez volt az egyetlen."- kezdte Spalletti.

"A mi szemszögünkből minden a legnagyobb rendben van, a Torino elleni meccsre készülünk és többet nem beszélünk a történtekről. Tegnap még foglalkoztunk azzal, ami történt és teljesen világos, hogy le kell fektetnem a szabályokat és higgadtságot kell sugároznom a csapat felé. Amúgy minden rendben."

A Roma a legutóbbi két fordulóban csak döntetlent játszott és sokan úgy vélik, hogy a játékosok nem koncentrálnak eléggé.

"Néha azokban a pillanatokban, amikor nem mennek jól a dolgok, olyankor a csapatnak azon kell gondolkodnia, hogy miként találja meg újra önmagát, miként tudja a meccset kontrollálni és hogy ne veszítsen a minőségéből azzal, hogy én változtatok a szerkezeten. Amikor az ellenfeled nagyon lezárja a területet, akkor sokkal nehezebbé válik a meccs és könnyen elveszítesz valamit. Pont ilyen volt a Bologna elleni meccs."

"Az Atalanta ellen teljesen más volt a helyzet, ők fizikálisan erősebb csapatot küldek fel a pályára. Nagyon jók a pontrúgásokban és tudják, hogy miként aknázzák ki a fizikai főlényüket, ráadásul nagyon jól kontráznak, ezért sokkal elővigyázatosabbnak kellett volna lennünk."

"A csapat csinált szép dolgokat a Bologna ellen és még Bergamóban is. Mindössze sokkal tapasztaltabb játékra számítottam 2:0-ás vezetés után, emiatt sokkal tapasztaltabb csapatot küldtem pályára, de végül a dolgok nem engem igazoltak."

"Elvesztettük az egyensúlyunk és ha nem játszunk jobban, akkor egyértelmű, hogy komoly problémáink lesznek."

"A Torino nagyon egységes csapat, nagyon jól járatják a labdát, Giampiero Ventura nagyon érti a dolgát, ráadásul igazán különleges ember. Tudja mit szeretne játszatni a csapatával."

"Az a tény, hogy ő a Torino edzője megmutatja, hogy képes volt bebizonyítani a tudását a pályán, ezért nekünk mindenképpen nagyon oda kell figyelnünk a dolgokra. Ha így teszünk, akkor nyerni fogunk."

Lassan leülepednek a hétvégi események, de sok helyen még mindig téma Totti és Spalletti összezördülése.

"Totti és a Roma két külön dolog. Elfogadom, hogy megmentette a Romát, de az nem jelenti azt, hogy Totti lenne a Roma. Önök azért beszélnek mindig Róla, mert ő a Roma történelme. Én viszont szeretnék másik 4-5 Tottit találni, mert nekünk szükségünk van olyan klasszis játékosra, mint ő. Fel kell találnunk 4-5 olyan játékost, akiből hasonló tudású játékos válhat."

"Ahogy mondtam, másik Tottit kell találnunk, mert igaz, hogy Totti még mindig erős játékos, de ez nem jelenti azt, hogy mindenképpen neki kell játszania Dzeko helyett, vagy hogy Dzekonak el kellene tűnnie."

"Én vagyok az edző, nekem kell kierőszakolnom a szabályokat és látni, hogy mi történik az öltözőben."

"Totti góljával kapcsolatban Bergamóban azt gondoltam később, hogy milyen csodálatos labda volt az, de miért nem beszélünk Perotti szép játékáról? Nekünk szükségünk van Perottira is. Francesco talán kevesebbet játszott, de folyamatosan a figyelembe van véve, mert ha nem így lenne, akkor nem lépne pályára ha szükség van rá. Olyan helyzetben voltunk, amikor szükségünk volt a klasszisára és rossz lett volna, ha 3:0-nál küldöm be. Nekem akkor kell, amikor meg kell fordítani a meccset."

"Hogy lebecsülném azt, amit elért? Én azt mondom van egy kapitány és van a csapat. Én a csapatot nézem és amikor az edzésen vagyok, akkor számomra nem létezik apa, anya, sem gyerek, csak egy cél van, nyerni a Romával. A döntéseimet is ez alapján hozom meg. Láthatják, hogy nagyon sok meccset nyertünk Totti nélkül, a többiek is jók és ezt is figyelembe kell vennem. Látom, hogy ki akar játszani és ki edz jól. A szabályok, célkitűzések és az elvek mind a Roma malmára hajtják a vizet és szerepet játszanak a választásban. Ha szükségem lesz rá, játszani fog Francesco és nagyon fogok örülni annak, ha gólt szerez és azzal nyer a csapat."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Totti