Spalletti: Ezt a győzelmet Florenzinek ajánljuk

Spalletti: Ezt a győzelmet Florenzinek ajánljuk

A tar mester elégedett volt a csapat hozzáállásával és a sikert Florenzinek ajánlotta.

"A játékosok jól játszottak ezen az estén, mert a Villarreal elleni 4:0 után megvolt az esélye annak, hogy kicsit lassann kezdünk és a Torino ebből előnyt kovácsolhat."- jegyezte meg Spalletti.

"Ehelyett megfelelő hozzáállással léptünk pályára és hamar 2:0-ra alakítottuk az eredményt. Sőt, még több gólt is szerezhettünk volna. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy a 2:0-ás előny elegendő, akkor azzal azt kockáztatjuk, hogy az ellenfél visszajön a meccsbe. Ezt a gondolatot ki kellett vernünk a fejünkből."

"Ahhoz, hogy a Roma lehessünk és olyan csapatokkal tudjunk küzdeni, mint a Napoli, a Milan, az Inter, a Lazio és netalántán a Juventus, ahhoz minden részen fejlődni kell, mindenkinek jónak kell lennie annyira, mint amilyen Francesco Totti is volt ma."

"Tottihoz hozzászoktunk már, de ha nem találjuk meg a következő Tottit és legalább egy vezetőt a csapatban, akkor nem fogunk tudni előrébb lépni."

Edin Dzeko sorozatban nyolcadik meccsén volt eredményes és ez klubrekord, valamint Higuainnal együtt vezeti a Serie A góllövőlistáját 20 góllal.

"Dzeko felismerte, hogy mennyire fontos a csapat számára és érzi, hogy mindenki bízik benne. A csütörtöki csapathoz képest négy helyen változtattam, de akár többet is változtathattam volna, mert ez a csapat igazán erős mindenhogyan."

"Dzekonak mindössze önbizalomra volt szüksége, hogy szeressék és elismerjék."

A meccs előtt a csapat meglátogatta Florenzit a Villa Stuart klinikán, akit a héten újra megműtöttek. A mérkőzésen a csapat speciális mezt viselt, mindenki mezén megjelent a 24-es szám.

"Azért volt a 24-es a mezünkön, mert ő itt van velünk az öltözőben és a pályán egyaránt. Mindenki tudja, hogy mit tett ez az ember."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Torino