Spalletti: Ez a helyes mentalitás

Spalletti: Ez a helyes mentalitás

Megszerezte sorozatban hatodik győzelmét a Roma és Spalletti a jó teljesítmény mellett a helyes mentalitást emelte ki a meccs után.

"Remek teljesítményt nyújtott a csapat egy olyan jó csapat ellen, amelyik tudja miként kell járatni a labdát. Nagyon kevés területet hagytunk az Empolinak, szereztünk három gólt, ami azt bizonyítja, hogy a csapat erős mentalitással remek teljesítményt nyújtott."- kezdte Spalletti a Mediaset Premium-nak.

"Már játszottunk ebben a felállásban és van még min javítani, ahogy mindig. Az a tény, hogy rengeteg játékos áll a rendelkezésemre, amikor kell és nem halottként ülnek a kispadon, ez teszi ezt a csapatot naggyá."

"Taktikai szempontból lezártuk az Empoli gyémánt alakzatát és eldugtuk a labdát előlük, de persze sokszor ügyesen visszaszerezték. Ha Dzeko játszott volna, akkor sokkal jobban megtartotta volna a labdát, de most a többiekkel kellett megoldanunk valahogy a dolgot. Dzekoval biztosan sokkal könnyebb lett volna."

"Szerettem volna Francescot is utolsó csereként a pályára küldeni, de sajnos túlságosan visszahúzódtunk és nehezen tudtunk kijönni a saját félpályánkról. Én sajnálom a legjobban, hogy nem jött össze."

"Az is nagyszerű eredmény, hogy most 5000 szurkoló kísért el bennünket idegenbe. Remélem, hogy a helyzet az Olimpicoban is rendeződni fog, mert a szurkolóinkkal sokkal erősebbek vagyunk."

Amióta Spalletti átvette a csapat irányítását, a Roma kilábalt a hullámvölgyből és most egy hatmeccses győzelmi sorozatnál tart a csapat.

"Nagyon fontos a játékosok gondolkodása és ha sikerül velük megértetni magad és motiválni tudod őket, akkor nagyon hamar eredményes lehetsz. Az elején nem sikerült még, mert két gyenge teljesímény is volt a Verona és a Juve ellen, de azóta sikerült ezt elérni."

Spalletti a meccs lefújását követően a kamera azon kapta, hogy éppen kinyújtja a nyelvét.

"Az egyik barátom ott ült a kispad mögött."

A Real közben kikapott a városi riválistól, ráadásul hazai pályán és a kérdés az, hogy a Roma is képes lehet-e hasonló meglepetésre a spanyol csapattal szemben.

"Az első meccs eredményéből kiindulva ez gyakorlatilag lehetetlen. Persze ettől függetlenül azért megyünk oda, hogy a saját játékunkat próbáljuk játszani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Palermo