Spalletti: Ez a csapat győzelemre született

Spalletti: Ez a csapat győzelemre született

Luciano Spalletti úgy véli, csapatának mindenképpen nyernie kell a Milan ellen, mert ez a Roma győzelemre született.

"Bruno Peres visszatért a csapathoz, mert kapott a bal combjára egy rúgást. Sajnos Francesco Totti belázasodott, ezért hétfőn biztosan nem léphet majd pályára, mert ez egy vírusos betegség, amit elkapott."- kezdte Spalletti a sajtótájékoztatót.

"Az egész szezonunk nehéz. Elvesztettünk pontokat olyan csapatok ellen, ahol nem szabadott volna, és visszaszereztük ott, ahol nem mi voltunk a favoritok. Viszont most csak az a fontos, hogy a jelennel szabad foglalkoznunk."

"Amennyiben sikerül a jelenben élnünk, akkor minden sokkal könnyebb lehet és mindent sokkal nagyobb örömmel élünk meg."

Kit távolítana el Spalletti a Milánból?

"Montellát szeretném, mert a Stadio Olimpico és Róma az otthona. Most ellenfél edzőjeként tér vissza."

"Az igazság az, hogy ez a Roma győzelemre született, míg a Milan nem. Viszont mivel ugyanannyi ponttal állnak, mint mi, ez azt jelenti, hogy nagyon jó az edzőjük. Amit én csinálok, az teljesen normális, de az ő formájuk rendkívüli."

"Olvastam, hogy megbocsájtott nekem a múltbéli hibákért, amikor játékos volt és ennek örülök. Amikor az ember szülővé válik, akkor a helyzeteket sokkal jobbnak fogja már fel."

"Montella csapatának fő erénye a labdabirtoklás. Már akkor is erre volt szüksége, amikor játékos volt, nem pedig hosszú labdákra és kontratámadásra. Arra volt szüksége, hogy csapata az ellenfél térfelén tartózkodjon és járassa a labdát a szélek között. Játékosként nagyon gyorsan tudott reagálni dolgokra, iszonyat gyors gondolkodású volt."

"Ezért is számítok jó és szórakoztató meccsre, mert mindkét csapat jó focit játszik és nyerni akar."

Kevin Strootmanra mégis számíthat Spalletti, miután eltörölték az eltiltását.

"Ez már a múlt. A derbiről újra majd 2017-ben fogunk beszélni, de a 2016-os derbi már elmúlt. Mi az a csapat akarunk lenni, amelyik legyőzi a Milant és majd csak azt követően foglakozunk a Juventusszal. Holnap bármi megtörténhet."

"Ez az eredmény nagyon fontos számunkra, mert szükség van a pontokra a célunk eléréséhez. Le akarjuk győzni a Milant, ez a fő célunk most. A jövő céljairól most irreleváns beszélni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Milan