Spalletti: Erre vártunk 8 hónapja

Spalletti: Erre vártunk 8 hónapja

Nagyon várja a Porto elleni visszavágót Luciano Spalletti, hiszen mint mondta, 8 hónapja erre vártak.

"Könnyű erről a meccsről beszélni. Nem ez a meccs vártránk, ki akartuk, 8 hónapja erre várunk, azért dolgoztunk, hogy itt lehessünk."- kezdte Spalletti.

"A tavalyi évben ez volt a mindenünk, ez a kulcs ahhoz, hogy beléphessünk a nagyon fontos európai kupaporondra. Készen állunk, hiszen 8 hónapig azt akartunk, hogy ott legyünk, ahol holnap este leszünk."

A tar mester azt kéri a játékosaitól, hogy ne foglalkozzanak az első meccs eredményével és mindenképpen győzni akarjanak.

"Igen, így készülünk és így dolgozunk. Az teljesen nyilvánvaló, hogy itt mindenki profi és a számolgatások, vagy a nem megfelelő hozzáállás a minőség rovására megy. Ki kell menni a pályára és meg kell nyerni a meccset. Meg kell mutatni, hogy az ilyen nehéz meccseket is meg tudjuk nyerni. Holnap a legjobb csapatomat küldöm majd pályára, azokat, akik a legjobban passzolnak ahhoz, amit játszani szeretnénk."

"Nem bízunk semmit a véletlenre, nekik fogunk menni és nyerni akarunk."

"Ha valaki nem tud megbirkózni a veszéllyel, a kockázattal és az idegességgel, akkor az fél a sikertől is. Ha valaki tart attól a meccstől, amit olyan régóta várunk, akkor annak nincs helye a Romában. Ha nyerünk, akkor az a következő meccstől is tartani fog és nem tudja majd kezelni az eredményeket. Ezek nem mi vagyunk."

"Ami a csapatot illeti, még többre is képesek vagyunk, mert sajnos még nem járatjuk olyan gyorsan a labdát, ahogy lehetne. Ez a csapat nem fog 0:0-ra játszani, de ezt az eredményt sem lehet kihagyni a számításból, hiszen ezzel is tovább lehet jutni. De persze erre nem gondolunk, mert nyerni akarunk. De persze az nyilvánvaló, hogy ha két gólt kell rúgnod, akkor kockáztatnod kell, viszont ha úgy is nyerhetsz, hogy nincsenek kötelezettségeid, akkor azt sokkal nyugodtabban is meg tudod tenni."

"Tovább akarunk jutni, ez mindenki vágya. Ez a legtekintélyesebb kupasorozat Európában, mi pedig szerepelni akarunk benne."

Olyan sok kihagyás után Kevin Strootman készen áll arra, hogy három meccset játsszon egy hét alatt?

"Azt akarom, hogy 30 meccset játsszon ebben a szezonban, szóval még hátravan 27."

"Ami a Porto csapatát illeti, kicsit olyan brazilos a játékuk, gyorsak és technikásak, jól bánnak a labdával."

A Porto ellen biztosan nem lesz ott Alessandro Florenzi és Vaszilisz Toroszidisz, miután mindketten sérültek, míg az első meccshez képest annyi változás történt, hogy bekerült a keretbe Vainqueur és Bruno Peres.

A Porto elleni keret: Szczesny, Alisson, Cristano, Juan Jesus, Bruno Peres, Fazio, Emerson, Manolas, Nainggolan, Paredes, Strootman, Perotti, Vainqueur, De Rossi, Gerson, Iturbe, Dzeko, Totti, Salah, Ricci, El Shaarawy

 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Porto, Bajnokok Ligája