Spalletti: Ennek semmi előjele nem volt

Spalletti: Ennek semmi előjele nem volt

Luciano Spalletti a piros lapokkal kapcsolatban úgy véli, semmi előjelük nem volt, így megakadályozni sem tudták.

"Az történt, hogy elvesztettünk egy nagyon fontos meccset, ami az egész szezont megváltoztatja és ezzel a továbbiakban meg kell majd küzdenünk."- kezdte a meccs után Spalletti.

"Nem tudtuk megfelelően kontrollálni a játékot, pedig az volt a célom és emiatt eszközöltem némi változtatást. Aztán a gól után, mikor összeszedtük magunkat, jött a kiállítás és innentől minden nehézzé vált."

"A három piros lap gyermeteg dolgok, hiszen tavaly éppen az volt ránk a jellemző, hogy 11 emberrel fejeztük be a meccseinket. Sosem adtuk meg a lehetőséget a játékvezetőnek, hogy kiállítsa bármelyik játékosunkat. Aztán most ez ennyiszer előfordult és nem tudom megérteni, hogy miért, hiszen tök nyugodtnak kellett volna lennünk."

De Rossit a védelembe tette Spalletti, így pedig Paredes játszott az olasz játékos helyén.

"Sajnos volt pár sérültünk erre a meccsre és azért választottam De Rossit belső védőnek, mert jól képes jól megtartani a labdát és jól játszik azon a poszton. Ez lehet akár a későbbi posztja is."

"Buta hibák miatt többször elvesztettük a labdát és ez nagyban segítette a Portót, hogy a saját játékát játszhassa. Egyre frusztráltabbak lettünk, mert nem tudtuk járatni a labdát, aztán a gól és a piros lap után teljesen összeomlottunk."

"Ez nem lehetséges, hogy két meccsen is már a 40. percben emberhátrányba kerülsz."

"Sajnos nem kezdtünk valami jól, nagyon sok passzunk célt tévesztett és a hibáinkból előnyt kovácsoltak. De ami még nagyobb baj, hogy pszichológiai problémák is voltak, feszültek voltak a srácok és nem tudtuk felvenni a meccs ritmusát."

"Volt lehetőségünk egyenlíteni, még akár 9 emberrel is, de aztán a két késői gól teljesen véget vetett a meccsnek."

"Ki kell tennünk az elakadás jelzőt és rákoncentrálni a borzasztó hibákra."

A Romából két meccsen 3 játékost állítottak ki, ami nem volt eddig megszokott a csapaton belül.

"Akár 15-16 olyan meccset is fel tudunk sorolni tavalyról, ahol nem kaptunk piros lapot. Ez teljesen új nekem. Ráadásul az elsőt olyan játékos kapta, aki amúgy már igen tapasztalt játékos, hiszen Vermaelen kapta az elsőt és ő akkor 3 napja volt velünk együtt."

"Ez egy új dolog számomra, de a csapat eddig a pillanatig még sosem csinált ilyet a meccseken. Megvan a saját szabályzatunk és parancsolatunk, ami magába foglalja a toleranciát azzal a játékossal szemben, aki miatt 10 főre fogyatkoznak a többiek. Megszoktuk már, hogy sokszor teljesen másként viselkedünk, a múlt hét teljesen más volt, semmi jele nem volt annak, hogy ez fog történni, ezért fel sem tudtunk rá készülni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti