Spalletti: Előbb az Empoli meccs, aztán a derbi

Spalletti: Előbb az Empoli meccs, aztán a derbi

Jövő kedden fontos meccs vár a Romára, azonban Spalletti úgy véli, előbb még le kell győzni szombaton az Empolit.

Elterelheti a figyelmet a derbi az Empoli elleni meccsről?

"Nem, számomra semmi esetre sem. Tisztában vagyok azzal, hogy az Empoli elleni meccs eredménye hatással lehet a Lazio elleni kupameccsünkre. Én semmi másra nem gondolok, csak a holnapi napra, mert tudom, hogy így lehet a legjobban felkészülni a keddi mérkőzésre. Lehet, hogy a derbi sokkal fontosabb meccs papíron, de ha szeretnénk jó formában lenni keddre, akkor előbb le kell győznünk az Empolit. Nem lehet semmi, ami eltereli a figyelmet, teljes mértékben a holnapi meccsre összpontosítunk."

Sok játékos volt a hazája válogatottjánál és játszott 180 percet, majd csak csütörtökön edzettek újra a csapattal. Befolyásolhatja ez a csapat kiválasztását?

"Mindenki jó formában van, kivéve De Rossit, akinek kiújult a problémája, de a szerencse az, hogy a tesztek nem mutattak ki komoly sérülést. Ma már kicsit jobban is nézett ki és mindannyian figyelni fogjuk, viszont holnap biztosan nem számíthatok majd rá."

"A többiek mind remekül edzettek tegnap, ezért jó okom van arra, hogy magabiztos legyek. Persze páran kicsit fáradtabbak a meccsek és az utazások miatt, ezért mindent óvatosan kell majd figyelembe vennünk."

De Rossi nem egészséges, Strootman eltiltott lesz, előfordulhat, hogy Clement Grenier kezdeni fog?

"Clement térde egy kicsit beduzzadt, ezért a héten hagytuk pihenni. Az edzéseken nem is vett részt, helyette edzőtermi munkát végzett. Tegnap viszont már újra a többiekkel edzett és holnap újra megnézzük majd, hogy mi a helyzet, de ami eddig láttunk, abból az derül ki, van esély arra, hogy holnap pályára lépjen."

Monchi érkezése segíthet a Roma sikeressé válásában, ha figyelembe vesszük, hogy mit ért el a Sevillánál?

"Ne beszéljünk feltételes jövőbeli dolgokról, mert most a fő prioritás a holnapi meccs. Én nem tudok semmit Monchi érkezéséről, mivel erről nem beszéltem a klubbal. Az én sportigazgatóm Ricky Massara és szerintem több tiszteletet érdemelne az elvégzett munkáért."

"Előtte itt volt Sabatini: tudják, hogy mit gondolok róla és szerintem Massara van olyan jó, mint ő volt. Nagyon jól érti a futballt és a futballistákat és a Romának hiányozni fog, ha távoznia kell. Hallottam a Monchival kapcsolatos pletykákat, de elsősorban a medián keresztül."

Miről beszélgettek Pallottával múlt héten, amikor együtt vacsoráztak?

"Rengeteg dolgot megbeszéltünk. Személyesen volt arra lehetőségem, hogy elmondjam mindazt, amit az újságíróknak is szoktam. Kifejtettem a véleményem, ami ugyanaz azóta, hogy a klubhoz jöttem. Azt viszont nem fogom elmondani, hogy ő mit mondott nekem."

Mi Franco Baldini pozíciója a Románál?

"Kezdünk megint eltérni a fő tárgytól, a holnapi meccstől. Pallottára tartozik, hogy mi folyik fent, én az Empoli elleni meccsre összpontosítok. Az egy másik dolog, hogy a klub milyen szervezeti felállásban működik. De ahogy mondtam már, ne térítsenek el, mindannyian a holnapi napra fókuszálunk."

Vasárnap este a Napoli a Juventusszal játszik, mit szeretne, melyik csapat nyerjen?

"Én nem vagyok olyan típusú ember, aki annak drukkol, hogy a másik csapat kikapjon. Én nem nézek úgy meccset, hogy balszerencsét kívánok valamelyik csapatnak. Próbálok profi lenni és jól végezni a munkámat és ha képes vagyok rá, akkor boldog vagyok. Persze nagy érdeklődéssel fogom én is követni a találkozót, hiszen ez két top csapat közti meccs lesz, ahol remek játékosok szerepelnek és nagyon érdekes lesz taktikai szempontból megfigyelni a találkozót."

"Nézni és élvezni fogom a látványt, különösen azért, mert a San Paolo minden bizonnyal megtelik majd. Elmegyek majd Nápolyba, ha tudok."

Milyen mérkőzésen tudna Totti pályára lépni?

"Rengeteg meccsen pályára léphet, de nyilvánvaló, hogy ez a meccs típusától, az eredménytől és attól is függ, hogy miként állnak a dolgok. Az én szememben ő ugyanúgy a keret tagja, mint a többi játékos. Mindent figyelembe veszek és úgy döntök, ahogy eddig mindig tettem."

Amennyiben sikerülne csökkenteni a különbséget a Juvéval szemben, akkor azt győzelemként fogná fel? A futballban általánosságban csalódás a második hely, vagy csak Rómában?

"Azt hiszem, amikor megnézek egy utat, akkor azt a kívánt módon tudod értékelni. Az út meghatározza az utazást és az irányt, amit vettél. Amennyiben nem nyerek, akkor nem maradok. A győzelem azt jelenti, hogy nyersz valami trófeát, ahogy ezt végig mondtam. Remek dolog lenne, ha nagyon magas pontszámmal tudnánk befejezni a bajnokságot, de a trófea az trófea."

"Ami pedig a szurkolókat illeti, nagyon örülök neki, hogy visszatérnek az ultrák, mert nagyon hiányoztak. Akárhányszor a labda kimegy majd a játéktéren kívül, mindig kinézek majd rájuk, mert tényleg nagyon hiányoztak már."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Empoli