Spalletti elismerte, a verséggel csapata nehéz helyzetbe került

Spalletti elismerte, a verséggel csapata nehéz helyzetbe került

Egyáltalán nem leplezte csalódottságát Luciano Spalletti a Juventustól elszenvedett 1:0-ás vereséget követően.

Gonzalo Higuain korai góljával a torinói együttes végül legyőzte a Romát a szombat esti rangadón, így a listavezető 7 ponttal meglépett az őt üldöző együttestől.

"Ez az eredmény azt jelenti, hogy a Juve sokkal nyugodtabban várhatja a következő bajnokijait. Nekünk kitűnő formában kell majd lennünk ahhoz, hogy újra beérjük őket."- kezdte a meccs után Spalletti.

"Mi ezzel nehéz helyzetbe kerültünk, hiába volt a meccs végén az az erős nyomás a részünkről. Úgy jöttünk ide, hogy eredményt szeretnénk elérni, így viszont minden kicsit érdekesebb lesz. Ki kell mondanunk, jobbak voltak nálunk, el kell fogadnunk az eredményt, mert megmutatták, hogy jobbak."

Talán csak az utolsó labda, passz hiányzott?

"Amikor beszorítottuk őket, akkor remek munkát végeztünk azzal, hogy csírájában elfolytottuk a kontráikat, de a döntéseink mindig kicsit lassúak voltak. Sokkal több lehetőséget kellene kidolgoznunk. Kicsit ügyetlenek voltunk és emiatt könnyen megbirkóztak a rájuk nehezedő nyomással."

Mostanában sokkal kevesebb gólt szerez a csapat, mint a szezon elején...

"Néha előfordul 2-3 meccsen, hogy kevesebb gólszerzési lehetőséged adódik, mint máskor, de engem most ez különösen nem aggaszt. Ebben a szezonban rengeteg gólt szereztünk, de igaz az is, hogy az utóbbi meccseken jóval kevesebbet. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz ez így sokáig."

Gerson kezdése meglepetés volt...

"Talán azoknak volt meglepetés, akik nincsenek napi kapcsolatban az öltözőnkkel. A sárga lapja után kicsit óvatosabbnak kellett lennie és nem szabad elfelejteni, hogy nincs bomba formában, ráadásul a Juve iszonyatos fizikai erejével kellett megküzdenie, különösen ebben a stadionban. Alex Sandro volt az embere és szerintem remek munkát végzett. Ráadásul vannak sérültjeink, akik nem teljesen egészségesek, mint Salah, aki ha kezdett volna, biztosan nem tudta volna befejezni a meccset, de ott van El Shaarawy is, akivel szintén óvatosan kellett bánni."

A karaktert illetően nőtt a Roma?

"Játékosról játékosra azt gondolom, hogy jól játszottunk, de csak azt követően, hogy megszerezték a vezetést. Sokkal kevesebb veszteni valód van, ha az ellenfél megszerzi a vezetést, de el kellett volna kerülni azt a bekapott gólt. Fizikálisan erősebbnek és sokkal karakánabbnak kellett volna lennünk abban az első 10 percben."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Juventus