Spalletti: Elfogadhatatlanok ezek a megingások

Spalletti: Elfogadhatatlanok ezek a megingások

A Roma majdnem leadta kétgólós előnyét a Sampdoria ellen és Luciano Spalletti úgy véli, az ilyen megingások elfogadhatatlanok.

A Roma 2:0-ra vezetett a Sampdoria ellen a vasárnap esti mérkőzésen, végül hatalmas szerencse és a keresztléc kellett ahhoz, hogy a genovai csapat ne egyenlítsen ki.

"Ezt meg kell magyarázni, hogy mit is akarunk pontosan, mert újabban amikor már zsebben a 3 pont és biztos a siker, akkor hirtelen jön egy pálfordulás és minden rossz lesz. Ezen a meccsen is sikerült megunkhoz ragadni az irányítást, mindössze meg kellett tartani a labdát. Aztán egyik pillanatról a másikra összezavarodott a csapat és az addigi jól elvégzett munka majdnem köddé vált."- kezdte a meccs után Spalletti.

"Szerencsére nyertünk, mert a végén már nagyon könnyedé kiegyenlíthettek volna. Őszintén, a csapat végül megérdemelte a győzelmet, mert több komoly lehetőségünk is volt a gólszerzésre, de ezeket a megingásokat nem hagyhatjuk a későbbiekben. Ez is annak a jele, hogy pszichológiai szempontból még nagyon sokat kell dolgoznunk."

"Ahogy haladt a meccs, a Sampdoria úgy javult fel, mert vannak tehetséges játékosaik, nekünk viszont szorosabbnak kellett volna lennünk és a középpályával jobban meg kellett volna védeni a védelmünket."

A Roma sorozatban harmadik győzelmét aratta és így 1 pontra megközelítette az Intert, valamint 2 pontra van a harmadik Fiorentinától.

"Örömmel visszük haza ezt a három pontot és látva azt, hogy milyen közel vagyunk az élmezőnyhöz, az csak még több olaj a tűzre nekünk."

Edin Dzeko csereként állt be a második félidőben és a hazai szurkolók meleg fogadtatásban részesítették a csatárt.

"Amíg az emberek róla kérdezgetnek engem, addig mindig nyomás lesz rajta. Ő hozzászokott ahhoz, hogy kiszolgálják labdával és most néhány alkalommal sikerült is ezt megtennünk, de más esetekben meg úgy rúgtuk fel rá a labdát, mint a rögbiben. Szerencséje sem volt, mert Salah passzolhatott volna neki egy remek helyzetben. Sajnos nem nyugodt, de nagyon jó játékos, nekünk pedig ki kell belőle ezt hoznunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Sampdoria