Spalletti: Elég kevesen vagyunk

Spalletti: Elég kevesen vagyunk

A Roma mestere elismerte, nem kizárt, hogy januárban nem lesz új érkező, viszont nagyon mérges lesz, ha Manolasz elmegy és nem pótolják.

"Diego Perottinak izomsérülése van, de rajta kívül csak Alessandro Florenzire nem számíthatok."- kezdte Spalletti.

Antonio Rüdiger és Daniele De Rossi eltiltását tölti majd, míg Mohamed Salah az Afrika Nemzetek Kupáján vesz részt.

"Ebben a szezonban mindig egy igen szórakoztató csapatunk volt és ezt mutatják a statisztikák is. Akkor is ezt mondtuk, amikor rosszabb formában voltunk és tudtuk, hogy kemény munkával, valamint kellő határozottsággal csúnyán is képesek vagyunk meccseket nyerni."

"Amit az elmúlt meccseken mutattunk, szerintem azzal jó úton járunk. A csapat megértette, hogy vannak pillanatok, amikor úgy kell alakítanunk a körülményeket, hogy a támadó szekciónk döntse el a mérkőzést. Ez pedig nagyon fontos jel."

Spalletti volt az Udinese edzője, míg Lugi Del Neri ült a Roma kispadján.

"Az Udinese tele van tehetségekkel és nagyon tapasztalt az edzőjük. Talán Udinében sokkal szabadabbnak is érzik magukat, mint mondjuk egy olyan klubnál, mint a Roma, a Juventus, vagy a Napoli, ahol folyamatosan rá vagy kényszerítve az eredményességre az igen igényes nézőközönség által."

"Del Neri nagyon erős edző, aki mindig a harciasságot, a fizikai küzdelmet és a kontrákat részesíti előnyben a futballban. Teljes mértékben következetes maradt a játékról kialakított képéhez. A csapatai alig hagynak levegőhöz jutni, mert nagyon agresszívek és az első perctől kezdve lerohannak."

"Emlékszem, hogy tavaly az első meccsemen a Veronával jött ide és igen nagy problémákat okoztak nekünk. Bűntudat és félelem nélküli futballt játszanak és ezt nagyra becsülöm bennük."

Az elmúlt héten Spalletti elismerte, hogy Feghoulit szeretnék megszerezni, azonban egyelőre semmi nem történt.

"Azt is mondtam már, hogy nem zavarna, ha nem lenne átigazolási időszak, hiszen én már kiválasztottam ezt a csapatot. Az elmúlt héten több ifi játékost felhozattam a nagyonkhoz edzeni és még lesznek többen is, mert a Primavera csapatban nagyon sok olyan játékos van, akik bevethetőek."

"Én semmit nem kértem a klubtól. Megérkeztem, belevetettem magam a munkába minden szenvedélyemmel. Remélem, hogy tudok bizonyos játékosoknak segíteni a fejlődésben és képesek lesznek megmutatni a bennük rejlő potenciált, ahogy például Gerson."

"Nehéz lesz, mert most olyan időszak következik, amikor 40 napon belül 11 meccsünk lesz, de én bízom ebben a csapatban, hiszen ezek nem csak remek játékosok, de remek emberek is."

"Vannak bizonyos lehetőségek. Szó volt itt Kosztasz Manolasz lehetséges eladásáról, de ha a klub csak azért adja el a sztár játékosait, hogy egy kis spórolt pénzt a matrac alá dughasson, akkor nagyon mérges leszek."

"Azonban, ha a befolyó összeget a csapatra költi, azért, hogy az minél jobb legyen, akkor az rendben van. Nem várom el Charly Musondától, hogy idejön és megnyeri a meccseket nekünk. Én ezt Radja Nainggolantól, Kevin Strootmantól és Daniele De Rossitól várom, akik megfelelően erősek és határozottak."

"A többi klubhoz hasonlítva van pár poszt, ahol vannak hiányzóink, mert például a Juventus kezdőjébe sokkal több játékos áll rendelkezésre, mint nekünk, különösen a középpályán, ezért nekem azt kell kérnem a játékosoktól, hogy végezzenek plusz munkát annak érdekében, hogy lefedjék a középpályát. Ez mutatja meg igazán a klub, a színek iránti szeretetet, amivel plusz energiákat vagyunk képesek kihozni magunkból és lehetünk így még jobbak."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Udinese