Spalletti: El Shaarawy kicsit határozatlan

Spalletti: El Shaarawy kicsit határozatlan

Luciano Spalletti konstuktív kritikával illette a Roma játékosát, Stephan El Shaarawyt.

A Roma a derbin aratott 4:1-es sikerrel csökkentette a különbséget a Napolival szemben.

"Ki kell mondani, hogy 4 pont még mindig nagy különbség még úgy is, hogy hazai pályán fogunk velük játszani. Hihetetlen játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy megelőzzük őket."- kezdte a meccs után Spalletti.

"A Lazio jó játékosokból áll és van egy remek edzőjük, ezért elkerülhetetlen volt, hogy a meccs vége felé kicsit szenvedni fogunk az eredménytől függetlenül."

"Antonio Rüdiger és Kosztasz Manolasz hatalmasat játszottak a 16-oson belül. Edin Dzeko nagyon jól szállt be a meccsbe, bár már a gól előtt volt lehetőség arra, hogy lezárjuk a meccset. Dzeko megtette, amit meg kellett tennie, neki teljesen más a karakterisztikája, mint a többieknek, de ez is nagyon fontos a mi játékunknak."

"Perrotti és El Shaarawy egészen kivételesek. Az argentin nagyon erős egyéniség és sokkal érettebb, míg El Shaarawynak sokkal erőszakosabbnak kell lennie és sosem üldögélhet a babérjain. Szerzett egy gólt, de volt 3-4 helyzete, amiből gólt szerezhetett volna. Mielőbb sikerül neki fejlődnie ebben, annál előbb lesz egy igazi sztár."

Francesco Totti végül nem állt be a mérkőzésen és végig csak a kispadról nézhette, ahogy a társai legyőzik a riválist.

"Én vagyok az első, aki csalódott amiatt, hogy nem tudtam beállítani. Ő szerepelni szeretett volna ezen a meccsen, de nekem mint edző más dolgokat is figyelembe kell vennem. Most vannak sokan olyan játékosok, akik legalább olyan erősek, mint Francesco és ők is megérdemlik a figyelmet."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Lazio, El Shaarawy