Spalletti: Dzeko a Romában nyújtott teljesítményét ismételte meg a válogatottban

Spalletti: Dzeko a Romában nyújtott teljesítményét ismételte meg a válogatottban

Luciano Spalletti szerint Edin Dzeko a klubjában nyújtott teljesítményt ismételte meg a bosnyák válogatottban.

Bosznia és Hercegovina Edin Dzeko duplájával 2:0-ra legyőzte Ciprust a világbajnoki selejtezők hétfői játéknapján és a Roma mestere reméli, hogy ez a két gól tovább növeli a csatár önbizalmát a hétvégi, Napoli elleni bajnoki előtt.

"Edin remek játékos és olyan jól teljesít a válogatottban, ahogy a Romában is teszi. Örülök a két góljának, biztosan hatalmas lelkesedéssel tér vissza közénk."- nyilatkozta Spalletti a Milánóban az edzőknek, csapatkapitányoknak és játékvezetőknek tartott találkozó előtt.

Mi van Nainggolannal?

"Radja állapota javul, tudott edzeni és a fizikai állapota egyre jobb. Még nagyobb javulást várok tőle, mert az a probléma, hogy hozzászoktatott minket egy igen magas színvonalhoz, ezért mindig 100%-ot várok tőle."

Mi a véleménye a Napoli elleni meccsről most, hogy Arkadiusz Milik megsérült?

"Először is szeretnék neki és Riccardo Montolivónak is a legjobbakat kívánni. Mindketten nagyszerű játékosai a Serie A-nak. Milik fantasztikus játékos és gratulálok a Napolinak, hogy felfedezték őt is, hiszen olyan játékosaik voltak már régen is, mint Lavezzi, Cavani és Higuain. De ott van még nekik Gabbiadini, aki mindig remekül teljesített a Napoliban. Milik hiánya számunkra nem jelent előnyt és lehet, hogy a Napoli hosszabb távon megérzi majd a hiányát, azonban nem most szombat délután."

Sarri azt nyilatkozta, a Napoli-Roma meccs a második helyről dönt majd. Egyetért ezzel?

"Azt hiszem, a Juventus már most jobb a többi csapatnál, pedig még messze vannak a legjobb formájuktól. Nekünk is magasabb fokozatba kell kapcsolnunk, mert az elmúlt fordulókban kicsit több pontot vesztettünk. Örülök annak, hogy most jön egy ilyen meccs, mert itt lemérhetjük, hogy mennyire jó ez a két csapat. Ebben a szezonban nem voltunk túlságosan jók eddig és mindenképpen javulnunk kell, ha versenyezni szeretnénk velük, hiszen ez a célunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Napoli, Serie A