Spalletti: Döntő fontosságú meccs következik

Spalletti: Döntő fontosságú meccs következik

A tar mester elismerte, a Porto elleni BL selejtező döntő fontosságú a Roma számára a szezont illetően.

A Roma tavaly harmadik helyen végzett a bajnokságban, így selejtezőre kényszerül a Bajnokok Ligája csoportkörbe kerüléséhez. Az első meccsre szerdán kerül sor a portugál FC Porto ellen és Spalletti úgy véli, a két meccs döntő fontosságú a klub számára.

"Augusztus 17-én a szezon hivatalosan is elkezdődik. A Porto elleni selejtező döntő fontosságú számunkra és mi ennek megfelelően olyan keményen készültünk, ahogy csak tudtunk. Bárkit sorsoltak volna ki a Roma mellé, ez a meccs akkor is döntő lenne."- nyilatkozta Spalletti.

"Ez egy tényleg nagyon fontos meccs és nekünk készen kell állnunk rá. Az világos, hogy jobb lett volna, ha mi is kiemeltek vagyunk, de úgy kell gondolkodnunk, mint egy top csapat és szembe kell nézni bárkivel, akit kisorsolnak nekünk anélkül, hogy valakit szeretnénk elkerülni."

"Minden ellenfél erős, de nekünk bárki ellen ki kell tudni harcolni a továbbjutást. Nagyon nehéz meccs lesz, hiszen egy hatalmas hagyományokkal rendelkező csapattal szemben lépünk pályára, akik tele vannak jó játékosokkal."

"Az első meccset idegenben játszuk, a Dragaoban. Ismerem a stadiont, mert a Zenittel már játszottam ott és elmondható, hogy itt különösen tüzes a légkör."

"Ezt követően ők jönnek az Olimpicóba, ahol majd a mi szurkolóink várják őket és remélhetőleg nagyon megnehezítik majd a dolgukat. Az első meccsen a kezdetektől fogva azt kell játszanunk, amit begyakoroltunk és mindent beleadni. Ez a csapat úgy lett kialakítva, hogy bárkivel felvegye a versenyt és teljesen normálissá kell váljon, hogy top csapatokkal szemben lépünk pályára."

"Nem könnyű továbbjutni a play-off-ból és megnyerni az első bajnokit, hiszen ez pont a két BL selejtező között lesz, de ez a csapat úgy lett felépítve, hogy megnyerje a nagy meccseket."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Bajnokok Ligája, Porto