Spalletti: Csökkent a Roma-Juve különbség

Spalletti: Csökkent a Roma-Juve különbség

Luciano Spalletti szerint csökkent a két csapat közti különbség azóta, hogy újra ő a Roma mestere.

A Bologna ellen vígasztalódna a Roma, miután kedden igaz nyert, de végül kiesett az Olasz kupából.

"A meccsek után beszélhetünk egymással korrektül. Ebben az esetben nagy volt a csalódottság és valós veszélye volt annak, hogy a nehezen tesszük túl magunkat ezen a vereségen."- mondta Spalletti a sajtótájékoztatón.

"Még profibb hozzáállásra lesz szükség és meg kell erősítenünk a játékstílusunkat. Fontos, hogy mosolyogva futballozzunk és dolgozzunk, mert a fintorgás nem visz jó irányba."

"A Bolognának nagyon gyors és erős a csatársora és az elmúlt három meccséből kettőt megnyert. Képesek 3, vagy 4 védős rendszerben is játszani, ezért készen kell állnunk. A csapatukban számos volt Roma játékos szerepel, akik most majd minden bizonnyal bizonyítani akarnak és nyomás nélkül tudnak majd játszani, ezek együtt teszik a meccset számunkra roppant veszélyessé."

"Ami a kupát illeti, a Lazio jobb volt nálunk. Most hatalmas a tét, hiszen a hátralevő 8 meccs döntő fontosságú a csapat jövőjét illetően. A csapatnak volt pár rosszabb meccse, de összességében nem voltak negatív szériák. Annak ellenére, hogy végül kiestünk kedden, azért csak megnyertünk sorozatban 5 meccset."

"Sajnos bizonyos meccseket elbuktunk és nyilvánvaló, hogy ebben az edzőnek komoly szerepe van. 18 hónapja dolgozunk együtt és összességében jónak mondható az, amit elvégeztünk, mindössze pár olyan meccs volt, ami félresikerült."

"Még versenyben vagyunk a jó helyezésért a bajnokságban és ez nagyon fontos a bajnokság ezen szakaszában. Próbáltam a csapatot motiválni és nagyon sokat beszéltem nekik a győzelem iránti vágyról. Persze nyilvánvaló, hogy ez önmagában nem volt elég, mert ennél sokkal jobban is motiválhattam volna őket."

"A csapat tiszta profikból áll, akik remek eredményeket értek el. Kicsit csalódott vagyok amiatt, amit a csapattal kapcsolatban mondtak egyesek, de a teljesítménnyel elégedett vagyok."

"Tisztában vagyok azzal, hogy a 18 hónap alatt több pontot szereztünk, mint a többi csapat, de a futballban csak akkor örülhetsz, ha nyersz valamit. Az edzőnek ezt éreznie kell és a szurkolók felé egyértelműen kell kommunikálnia."

"Annak érdekében, hogy felvegyük a versenyt a Juventusszal, keményen kell dolgozni és tervezni kell. Hatalmas az előnyük, de szerintem az elmúlt 18 hónapban a két csapat közti különbség csökkent valamennyit."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Bologna