Spalletti: Az eredmények határozzák meg a jövőnket

Spalletti: Az eredmények határozzák meg a jövőnket

A 400. Serie A mérkőzésére készülő Roma mester kijelentette, a csapat eredményei határozzák meg a jövőt.

Az Atalanta elleni szombati bajnokin mérföldkőhöz érkezik Luciano Spalletti, miután a 400. első osztályú mérkőzésen ül majd a kispadon.

"Mindig azt hallom a kollégáktól, hogy amikor lemennek a pályáról, akkor kikapcsolják a munkát és teljesen elengedik a szakmát. Én erre képtelen vagyok."- kezdte Spalletti.

"A munka az életem, az otthonom része. A futball pedig az életem. Az, hogy elérem a 400. meccset, némi jó érzéssel tölt el. Fejlődtem és sokat javultam és ha hozzáadjuk a Zenitnél eltöltött 4 évet, akkor elmondhatjuk, hogy még több lettem. Az összes meccs csodálatos volt, igen intezíven éltem meg és mindegyik hagyott bennem valami nyomot."

"Örülök neki, hogy elérem ezt a mérföldkövet és ami a legszebb, hogy ezt majdnem mind ugyanazzal a klubbal sikerült."

Spalletti volt az Empoli, a Sampdoria, a Venezia, az Udinese és kétszer a Roma mestere pályafutása során.

"Az egész utazás az Empolinál kezdődött, ami egyben az otthonom, ahol a csapat kapitánya is voltam. Minden játékost nagyon jól ismertem és tudtam, hogy kivel hogyan kell bánni."

"Majd 1998-ban a Sampdoria következett és onnantól kezdve kellett a futballal foglalkoznom úgy általánosságban. Az elején megfizettem azért a baráti hozzáállássrt, mint ami az Empolinál mindig jellemző volt, ezért változtatnom kellett dolgokon, különösen azért, mert a Sampnál és a Veneziá ál inkább gyorsan kirúgtak, hogy aztán visszahívjanak."

"Sokat kellett tanulnom, először például azt, hogy a szabályokat nem azért hoztak meg, mert valakinek nem volt jobb dolga, és azokat bizony tiszteletben kell tartani. Azokat azért hozták, hogy a csapat számára legyen a legjobb. Nagyon hasznos lecke volt ez, ami később is hasznomra vált."

"Amikor egy egész csapat áll a rendelkezésedre, akkor az azt jelenti, hogy hatalmas pénzügyi vagyon fölött rendelkezel. Büszke vagyok arra, hogy ilyen sok ember megbízott bennem. Én pedig minden egyes lépésben próbáltam a tőlem telhető maximumot nyújtani."

Van olyan meccs, ami valamiért különösen emlékezetes maradt Spalletti számára?

"Nagyon sok van, még a Serie B és Serie C meccsek között is. De szeretném megemlíteni az Udinese-Milan mérkőzést, aminek a végén először jutottunk be a Bajnokok Ligája küzdelmeibe."

"Aztán egyértelműen a 2006-os derbi, ami a Roma sorozatban elért 11. győzelme volt. Aztán a 2007-es Olasz kupa döntője, amikor 6:2-re vertük az Intert. Mindig szívesen emlékezem a BL meccsekre és ki tudja, hogy még mennyiben lesz részem..."

"A jövő az, amiért most játszunk. De tényleg, amikor a jövőröl beszélünk, akkor az igen ösztönző, hiszen az életünk nagy részet ott fogjuk eltölteni."

"Egyelőre viszont a Roma eredményei fogják meghatározni ennek a csapatnak a jövőjét. Nekünk kell létrehoznunk a jövőnket, mennünk kell előre, meccsről meccsre és majd a végső tabella lesz az, amit a legjobban várunk és ami a legfontosabb. A jövőnkért játszunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A