Spalletti: A végén csak megkaptuk a jutalmunkat

Spalletti: A végén csak megkaptuk a jutalmunkat

Megkönnyebbülhetett Luciano Spalletti a Genoa elleni mérkőzés után, mert a Roma végül kiharcolta az automatikus BL indulást.

A második helyhez szükséges 3 pont megszerzését az utolsó pillanatra hagyta a Roma a Genoa elleni vasárnapi bajnokin, végül Diego Perotti lövése döntött és ezzel a Roma automatikus BL induló lesz a következő kiírásban.

"Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést a korán bekapott góllal. Sikerült ugyan egyenlíteni, de utána hiába próbáltuk azonnal megszerezni a vezető gólt is. Voltak helyzeteink, de túlságosan görcsösen akartuk a gólt. A Genoa számos fiatal, energikus és lelkes játékossal lépett pályára."- kezdte a meccs után Spalletti.

"Szerencsénk sem volt, mert Emerson megsérült. Nem volt könnyű Mario Rui számára hirtelen beszállni a meccsbe és komoly teljesítményt nyújtani, hiszen nem játszott mostanában túl sokat."

"Nagy nehézségek árán sikerült végül megszerezni a második gólt és szerencsére a szurkolók mögöttünk voltak végig, különösen akkor, amikor Tottinál volt a labda."

"Az a jó, hogy a csapatban volt tartás végig, még akkor is, amikor a meccs vége felé váltottunk és Fazio kicsit feljebb lépett, hátul pedig átálltunk a 3 védős felállásra."

"Dzeko ma is rendkívüli volt, hiszen szerzett egy gólt, valamint ő készítette elő a másik kettőt. Csodálatosan játszotta meg Perottit."

"Megizzadtunk a győzelemért, de azt hiszem, hogy megérdemeltük. Az a tény, hogy csak a legvégén kaptuk meg a jutalmunkat azt bizonyítja, hogy egészen a végéig koncentráltak maradtunk és az idegeink a helyén voltak."

"Az erőfeszítéseinkért megkaptuk a jutalmunkat - egy teltházas stadion segített úgy, mint még soha. Francesco dicséretet érdemel ezért, hiszen miatta voltak kint ennyien. Ez a mi malmunkra hajtotta a vizet, mert a tömeg végig vezetett bennünket."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Genoa