Spalletti: A szezon legfontosabb győzelme

Spalletti: A szezon legfontosabb győzelme

A Pescara elleni sikert Luciano Spalletti a szezon legfontosabb győzelmének nevezte.

A Roma Strootman, Nainggolan és Salah 2 góljának köszönhetően sima, 4:1-es győzelmet aratott a már biztos kieső Pescara ellen, ami a fővásosi együttes mestere szerint az idei év legfontosabb 3 pontja.

"A mai volt a szezon egyik legfontosabb győzelme. Nagyon kellett ez a 3 pont és szükség volt arra, hogy megerősítsük a hitünket és meggyőződésünket."- nyilatkozta a meccs után Spalletti.

"A srácok kivételes teljesítményt nyújtottak."

Elég lesz a motiváció és csapatszellem a második helyhez, vagy kell még valami plusz hozzá?

"A második helyet megérdemlik ezek a srácok. Tudjuk, hogy már csak 5 meccs van hátra és komoly eredményeket kell majd produkálnunk, hiszen most pár igen nehéz meccs következik erős ellenfelekkel szemben. A Napoli bebizonyította már, hogy félelmetes ellenfél."

"Az a legfontosabb, hogy erősek és nyugodtak maradjunk és továbbra is bízzunk a saját képességeinkben, mert az ami lehetővé teszi azt, hogy bárkit legyőzzünk."

Van annál nagyobb motiváció a derbi előtt, mint a kupából való kiesés?

"Nem kell azokat a meccseket motivációként használni, a játékosok megtalálják majd a szükséges motivációt. Fontos meccs vár ránk."

Dzeko mérges volt a lecserélése miatt? Beszélt vele erről? Miért cserélte le?

"Bementem az öltözőbe, üdvözöltem mindenkit és mindannyian ölelkeztünk. A képeken úgy tűnt, mintha kicsit bosszús lett volna. Én viszont azért cseréltem le, mert ő az egyetlen középcsatárom és nem akarom elveszíteni. Most jön a derbi, aztán a Milan és a Juventus elleni meccs. Nem játszhatok Dzeko nélkül, hiszen ő volt egész évben a középcsatárunk."

"Szerettem volna más játékosokat is kicsit pihentetni, de le kellett hoznom Palmierit és Paredest, máskülönben El Shaarawyt cseréltem volna le. Sajnos nincs sok játékosom azokon a posztokon és kellenek a gólok."

A Roma ezzel a győzelemmel 4 ponttal eltávolodott a harmadik helytől - ez egy szinte tökéletes szezon számára. A kitűzött cél, a második hely elérése hatással lehet a jövőjére?

"Kivételes siker lenne a második hely elérése. Én mindig tartok az olyan meccsektől, mint a Pescara elleni, hiszen ezeken lehet nagyon sokat veszteni, míg az ellenfél nyugodt és friss. Azért is nehéz, mert folyamatosan kontráznak, neked pedig azon jár az eszed, hogy kontrolláld a játékot, a lehető legjobban beszorítsd és ne hagyd gólt szerezni őket."

"Sajnos most is volt 2-3 igen veszélyes helyzetük, ezért is ez az egyik legfontosabb győzelem ebben a szezonban, mindenképpen szükségünk volt rá."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Pescara