Spalletti: A Roma még gyenge mentálisan

Spalletti: A Roma még gyenge mentálisan

Csalódott egy kicsit Luciano Spalletti, mert úgy véli, sokkal több volt ebben a meccsben.

"Nincs kit vádolni, egyszerűen szembe kell nézni a tényekkel. 2:0 az első meccsen, 2:0 a másodikon. A Real végül könnyedén jutott tovább. Egyszerűen nem forgolódhatunk körbe-körbe a sorsunkba kapaszkodva, mert a tény az, hogy kikaptunk 2:0-ra és ennyi."- kezdte a mester a Real elleni meccs után.

"Nem tudom, hogy mi többet tudtunk volna tenni. Az első meccsnél azt gondoltam, hogy képesek leszünk a továbbjutásért küzdeni"

"Amikor mélyen kellett játszani, akkor igen, tudtunk jól játszani és ezért elismerés a csapatnak, de a realitás az, hogy még sokat kell fejlődnünk mentalitás, meggyőződés és határozottság terén. Sajnos bizonyos dolgokban még mindig gyengék vagyunk."

"Gyengék vagyunk és az első nehézségnél szétesik a csapat és nem tudunk azok lenni, akik vagyunk. Nem mintha a Real remek formában lenne mostanában és jelen pillanatban nem ellenállhatatlanok."

Spalletti nem számíthatott Radja Nainggolanra, Daniele De Rossira és Antonio Rüdigerre, míg Miralem Pjanicot félidőben kellett lecserélni.

"Ebben a rendszerben játszottunk volna Nainggolannal is. Lehet, hogy az első meccs túl korán jött a mostani edzősködésemkor. Többet is elérhettünk volna és a jövőben akár többet is tudunk tenni, biztos vagyok benne, hogy meg tudunk javítani bizonyos dolgokat."

"Viszont a két meccs alapján van valami, ami aggodalomra ad okot. Képzeljék el, hogy milyen szinten lehettünk akkor, ha most örülünk ennek a két vereségnek."

"El kell fogadnunk és reálisan nézni a dolgokat anélkül, hogy tündérmesékről beszélnénk, különben az előttünk álló út nagyon nehéz lesz. Ez nem elég, ennél több kell."

Rudi Garcia mindössze 1 meccset nyert meg a 6-ból a csoportkörben, azonban a Roma így is továbbjutott a csoportból, viszont lehet, hogy Spalletti kicsit későn váltotta a franciát.

"Ebbe most nem akarok belemenni. A srácok rendesen dolgoztak mostanában és minden jó irányban halad, viszont nagyobb ugrásokra van szükség a tyúklépések helyett, mert ez a keret sokkal többre képes."

"Amikor visszatérek az öltözőbe a meccs után és azt látom a játékosaim arcán, hogy elégedettek, mert a teljesítményükért dicséretet fognak kapni, ez nekem csalódás és fáj, mert számomra ez összeegyeztethetetlen."

"A fej nagyon sokat számít a futballban, szükséged van arra a meggyőződésre, hogy egy olyan csapat játékosa vagy, mint a Roma és ennek legalább olyan fontosnak kell lennie, mint a családod."

"Meglepődtem volna, ha ez a csapat hetet kapott volna, amit ne felejtsünk el, hogy velem és Garciával is megtörtént. Viszont ezen a meccsen is láttam hasonló dolgokat és ez azt jelenti, hogy mentálisan még sokat kell fejlődni. Nem könnyű ezt megértetni a játékosokkal, de ez a különbség, meg kell változtatni a gondolkodásukat ezzel a meccsel kapcsolatban és teljesen megfordítani az érzékelésüket."

"Amikor 2:0-ás vereség után bemész az öltözőbe, akkor dühösnek kell lenned és fel kell fognod az elpuskázott lehetőségeket, amiket a két meccs alatt elszalasztottunk."

"Vannak meccsek, amik megmaradnak a örökre a történelemben és kisebb darabok, amik a sikerhez vezetnek, ahol megmutathatod mindenkinek, hogy mit tudsz. Nem akkor kell sajnálkozni, ha kikaptál, hanem akkor, nem adtál ki mindent magadból. Ezt egyszerűen el kell fogadni és megérteni, különben saját magunkat fogjuk bántani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Bajnokok Ligája