Spalletti: A Roma már úgy gondolkodik, mint a Juventus

Spalletti: A Roma már úgy gondolkodik, mint a Juventus

Luciano Spalletti azt várja a csapatától, hogy úgy gondolkodjon és úgy nyerje meg a meccseit, mint a Juventus.

"Kosztasz Manolasz és Emerson Palmieri visszatértek, ahogy Leandro Paredes is. Thomas Vermaelen szinte a rehabilitációs program végére ért, még hétfőn lesz egy alkalom és ha ott minden jól megy, akkor visszatérhet a csapathoz és újra edzésbe állhat kedden."- kezdte Spalletti.

"Mario Rui is felépült és a jövő hétvégén már a Primaverában fog játszani."

A Roma jelenleg a második a bajnokságban és holnap a nagyon jó formában lévő Atalantához utazik Bergámóba.

"Az idei szezonban fantasztikus formában futballoznak és most az egyik legjobbak a bajnokságban, ezért nagyon fontos, hogy a helyes mentalitással álljunk fel velük szemben. A statisztikák és a teljesítményük is azt mutatja, hogy nagyon veszélyes csapatról van szó."

"Nagyon fontos, hogy az egyéni párharcokban jól szerepeljünk. Gasperini nagyon jó abban, hogy miként hozza ki a játékosaiból a maximumot, ezért fel kell vennünk majd velük a harcot ami a meccs intenzitását illeti. Felkészültünk a harcra."

"Ahhoz, hogy továbbra is látótávolságon belül tartsuk a Juventust, úgy kell gondolkodnunk, ahogy ők, úgy kell nyernünk, ahogy ők és ugyanolyan céljainknak kell lenni. Meg kell szilárdítanunk azt, amit eddig elértünk úgy, hogy erősen és szépen focizunk. Persze olyankor is nyernünk kell, amikor nem játszunk szépen."

Spallettit végül megkérdezték arról, hogy hol tart a szerződéshosszabbítása.

"Ahhoz, hogy új szerződést kapjak, eredményekre van szükség. Ezzel mindenki így van itt. Még vannak olyan edzők, akik annak ellenére, hogy már nincsenek itt, még mindig a Roma fizeti őket és ez számomra nem fair. Én még semmit nem bizonyítottam, hiszen még csak 12 forduló telt el."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Atalanta