Spalletti: A Roma képes Tottitól tanulni

Spalletti: A Roma képes Tottitól tanulni

A Roma mestere elmondta, miért döntött úgy, hogy Francesco Totti kezdőként lép pályára a Crotone ellen.

A Romának mindenképpen szüksége volt a győzelemre a Fiorentina elleni vereséget követően és végül össze is jött a magabiztos siker.

"Szükségünk volt erre, mert a Fiorentina ellen nagyon csalódottak voltunk. Remek győzelmet arattunk és hozzá nagyon jó teljesítményt nyújtottunk."- kezdte a meccs után Spalletti.

"A támadásban most sokkal határozottabbak voltunk, ami ahhoz vezetett, hogy sokkal jobban ki tudtuk használni a lehetőségeinket. Az ilyen csapatok, mint a Crotone, nagyon sokat futnak és pillanatok alatt védekezésből átváltanak támadásba. A meccs végefelé kicsit kiengedtünk, mert éreztük, hogy már a zsebünkben van a győzelem, ami még probléma, de összességében jó teljesítményt nyújtott a csapat."

"Francesco Totti azért kezdett, mert nehéz meccsre számítottam és azt vártam, hogy a Crotone nagyon visszaáll és kontrázni fog. Szükségem volt egy olyan játékosra, aki képes feltörni a védelmüket a gyilkos passzaival. Totti olyanra képes, amire senki más. Azt akarom, hogy a csapat tanuljon tőle, ahogy gondolkodik, ahogy a labdával bánik és passzol, amikor a csapattársai a legjobb helyzetben vannak."

Mi határozza meg azt, hogy mennyi ideig lesz a Roma edzője? A következetesség, vagy az eredmények?

"Az eredmények, semmi más. Nem számít, hogy milyen munkát végzel, ha nincsenek eredmények, akkor mehetsz haza. Velem is ez a helyzet. Elfogadhatatlan, hogy a Roma hatodik, vagy hetedik helyen végezzen. Csináld nagyban, vagy menjünk haza, mindannyian persze. A Roma szurkolói hozzászoktak ahhoz, hogy remek játékosokat látnak a pályán, ezért fontos, hogy látványos és szórakoztató futballt produkálj."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Crotone