Spalletti: A Pescara komoly veszélyt jelent

Spalletti: A Pescara komoly veszélyt jelent

Luciano Spalletti tisztában van azzal, hogy milyen komoly veszélyt jelent a Roma számára a Pescara elleni mérkőzés.

Holnap este az újonc Pescara együttesét fogadja a Roma, amelyből mindenképpen hiányozni Kosztasz Manolasz és Stephan El Shaarawy.

"Francesco Totti újra a keret tagja, viszont sem Manolasz, sem El Shaarawy nincs a csapattal, mert mindkettőnél izomproblémák vannak és azt kell kezelni."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

"Nagyon veszélyes meccs vár ránk, az biztos. Amikor könnyű dolgok várnak rád, akkor azok hamar nehézzé válhatnak, ha rosszul közelíted meg őket. Egy jól sikerült meccs után vagyunk, ahol 4:1-re nyertünk és sikerült kiharcolnunk a továbbjutást."

A Roma az elmúlt fordulóban 1:0-ás előnyről végül kikapott az Atalantától, azaz megint a koncentrációval volt gond.

"Ahogy én látom, ez tisztán az én felelősségem. A klub is nagy szerepet játszik ebben persze, de mindannyiunknak hinni kell abban, hogy képesek vagyunk a csapat szerencséjét megváltoztatni."

Kevin Strootman az utóbbi meccseken gyengébb teljesítményt nyújt, mint az elvárt és megszokott.

"Teljesen természetes, hogy mondjuk egy erősebb kezdés után kicsit visszaesik a formája egy játékosnak és idő kell, mire újra éles lesz. Az elkötelezettségét illetően nincs probléma, a gondolkodásmódját illetően kell még fejlődnie. Játszatnunk kell és megmutatni, hogy bízunk benne és fontos eleme a csapatnak. Strootman létfontosságú játékos számunkra."

Mivel Rüdiger is súlyos sérülés után tért vissza, előfordulhat, hogy vele is hasonló történik majd meg.

"Amennyiben Rüdiger elkezd lassabban gondolkodni, akkor hatalmas bajba kerülünk, mert mögötte már nincs senki, csak a kapus. A térde teljesen rendben van és a fárasztó meccsek után hamar regenerálódik."

Sokan úgy vélik, a Roma azért nem tud sikeres lenni, mert hiányzik belőle az a karakter, ami a Juventusban megvan.

"Nem hiszem, hogy határozottabbá tudnánk tenni a csapatot az edzéseken. A mi feladatunk a motiválás, de talán kevesebbet kellene róla beszélni és inkább jobban kellene csinálni a dolgokat. Bizonyos esetekben, amikor arról elmélkedsz sokat, hogy miként tudnak a dolgok rosszul menni, akkor a dolgok rosszul fognak menni. Én úgy hiszem, a karakter az, amikor csöndben maradsz, pedig nagyon sok mondanivalód lenne. A karakter az, amikor kapsz egy rúgást és ahelyett, hogy viszonoznád, nem csinálsz semmit. Nem kell ahhoz durván szerelni, hogy lássák, van karaktered, mert a szabálytalanság nem válik az előnyödre."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Pescara