Spalletti: A Napoli élesebb volt

Spalletti: A Napoli élesebb volt

A Roma mestere szerint a vereségre nem lehet kifogás a fáradtság, viszont csapata elég gyenge teljesítményt nyújtott az első félidőben.

A Napoli 2:1-re nyert Rómában ezzel megszakítva a hazai csapat 2015 novembere óta tartó veretlenségi sorozatát.

"A Napoli sokkal jobb volt az első félidőben és jobban járatták a labdát, míg mi nem találtuk a megfelelő tempót és sosem tudtunk megfelelően helyezkedni. Ráadásul nagyban megnehezítették a helyzetünket abban, hogy visszaszerezzük a labdát."- mondta Spalletti a Mediaset Premium-nak.

"Élesnek kell lenned annál a két, vagy három passznál egymás után, amivel helyzetet teremthetsz és a Napoli ebben most jobb volt."

"A második félidőre feljavultunk és az egész meccs más lett, habár a kapufánál nem volt egyáltalán szerencsénk."

"Szerintem nincs értelme fáradtságról beszélni, mert azzal a helyzet még rosszabb lenne. Beszélhetnek róla, de ebbe engem ne vonjanak bele, hiszen pont a meccs vége felé lett a csapatnak teljesen más a hozzáállása, azaz egyáltalán nem lehettek fáradtak."

"Ha fáradtak lettünk volna, akkor nem tudtunk volna az utolsó percekben úgy játszani. Szerdán nem játszottunk jól, de a Lazio egyáltalán nem dominálta akkor a játékot. Tudtuk, hogy miként fognak játszani, de mi nem ennek megfelelően változtattunk akkor."

"Amikor a második félidőben több lett az egy az egy elleni játék, akkor láthattuk, hogy a csapatnak teljesen más lett a szelleme és a viselkedése. Úgy döntöttem, hogy több lehetőséget adok El Shaarawynak és Perottinak, de az egész csapat nem működött együtt valami jól, így most ők nem kapták meg annak a lehetőségét, hogy mélyebb benyomást tegyenek."

"Sajnos hajlamosak voltunk rosszul játszani és nem voltunk elég bátrak, nyugodtak és pontosak."

Ezzel a vereséggel a Napoli 2 pontra megközelítette a Romát, míg a Juve akár 10 pontra is növelheti az előnyét.

"A Scudetto azon múlik, hogy holnap a Juve mit játszik. Nagyon nehéz a helyzetünk, mert amikor elveszted az ilyen ki-ki meccseket, akkor a lelkesedés és a morál kicsit alábbhagy. Erősek vagyunk, ahogy a Napoli is, hosszú még az út, ezért következetesen kell a problémákkal szembenézni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Napoli