Spalletti: A Napoli az egyik legjobb csapat

Spalletti: A Napoli az egyik legjobb csapat

Luciano Spalletti szerint vigyázni kell, mert a Napoli a bajnokság egyik legjobb csapata.

A Roma mestere szerint a játékstílus szempontjából a Napoli a legjobb csapat a Serie A-ban.

"Szerintem a játékstílus szempontjából a Napoli a legjobb csapat a bajnokságban."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

"Pár csapat mellett ők a legtehetségesebbek. Nagyon jó a csapat egyensúlya, ahogy együtt mozognak a pályán, tudják mi a dolguk és az együtt támadásban és védekezésben a legjobbak."

"Sarri megmutatta, hogy mit tud. Ha engem kérdeznek, akkor örömmel gratulálok neki mindazért, amit a futballért tett. Mind a játékosok, mind az edzők elismerik."

"A Napoli erős csapat még akkor is, ha vannak más csapatok, mint például a Sassuolo és a Chievo, melyek szintén jó focit játszanak. Ezek a csapatok minden meccsen a maximumot akarják, lépésnyi helyet nem hagynak neked. A maximumot kell majd nyújtanunk és ha ezt tesszük, akkor nem leszünk alsóbbrendűek."

"Nincs nagy különbség a csapatok között, hasonló szinten vagyunk mi is és nekik csak 1 ponttal van többjük. Hasonlóan állunk a meccshez, mint tavaly, ahol nem érdemeltek vereséget, de az egy két remek csapathoz illő meccs volt, ami nagyon szórakoztató játékot eredményezett."

"Ezek azok a meccsek, amiért érdemes az edzői munkát csinálni, mi győzni megyünk Nápolyba, igaz nehéz dolgunk lesz, mert nagyon erős az ellenfél."

Az elmúlt években érezhetően nagy volt a feszültség a két csapat szurkolói között és emiatt a holnapi meccsen a vendég szurkolókat nem engedik majd be a San Paolóba.

"Amikor megalkotnak egy szabályt és annak ilyen világos az álláspontja, akkor meg kell nézni kicsit mélyebben, hogy láthassuk a pontos okokat. Nekem nincsenek meg azok az eszközeim az értékeléshez, hogy láthassam, történt-e bármiféle előrelépés az ügyben, vagy sem. Összességében azt gondolom, hogy a korlátok és a kerítések pont arra bátorítanak, hogy átugord azt és meglásd, hogy mi van azon kívül."

"Mindannyiunknak azon kell dolgoznia, hogy olyan környezetet biztosítson, ahol az emberek ki tudják nyilvánítani a futball és a csapatuk iránt érzett szeretetüket úgy, hogy közben tiszteletben tartják mások érzéseit. Mindenkinek hagyni kell, hogy kifejezze magát anélkül, hogy másokat megsértsen."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Napoli