Spalletti: A javuló mentalitásnak köszönhetjük a győzelmet

Spalletti: A javuló mentalitásnak köszönhetjük a győzelmet

A Roma mestere úgy véli, hogy a csapat a javuló mentalitásának köszönheti az Udinese elleni idegenbeli sikert.

A Roma sovány, 1:0-ás győzelmet aratott az Udinese vendégeként és Spalletti úgy véli, csapata rengeteget javult a mentalitást illetően és már sorozatban tudnak meccseket nyerni csúnya játékkal.

"Nagyon határozottak voltunk és a szemekben azt a hozzáállást lehetett felfedezni, ami ahhoz kellett, hogy megszerezzük a három pontot. Egy utálatos csapat nézését..."- kezdte Spalletti a meccs után.

"Természetesen, amikor nem váltod gólra a lehetőségeid, akkor az ellenfél visszajön a meccsbe és elkezdesz azon a kihagyott helyzetek miatt aggódni. Az Udinese mindent megtett a pályán és mi sajnos elég gyakran elveszítettük a labdát, amivel nagyon sok területet engedtünk nekik."

"Viszont ami a mentalitást illeti, hatalmasat léptünk előre. Egyedül a második félidőben volt igazi gondunk, amikor sokkal jobban kellett volna kontrollálnunk a játékot és nem szabadott volna az Udinesének annyi veszélyes kontrát hagyni."

"Annak érdekében, hogy igazán szilárd csapattá váljunk, ahogy azt a szezon első felében is láthattuk, ahhoz ilyen karakterre, ilyen koncentráltságra és következetességre van szükség egy meccsen. Azt hiszem mi most megtaláltuk ezt."

"A középpályások fizikális jelenléte is nagyon sokat segített, de ha ők nem segítenek a védekezésben és támadásban, akkor sokkal nehezebb minden."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Udinese