Spalletti: A játékosaim határozottak és elszántak voltak

Spalletti: A játékosaim határozottak és elszántak voltak

A Roma mestere nem győzte dicsérni csapatát a Juventus elleni győztes meccs után.

Hiába került aránylag korán hátrányba a Roma, Daniele De Rossi góljával gyorsan egyenlített, majd a második félidőben Stephan El Shaarawy és Radja Nainggolan góljaival a győzelmet is megszerezte a listavezető Juventusszal szembem.

Az eredménynek köszönhetően a Roma újra visszaelőzte a Napolit a tabellán.

"Amikor meg kell nyerned a meccseket és olyan rivális van közvetlenül a nyomodban, mint a Napoli, akkor bizonyos kihívásoknak nagyon nehéz megfelelni. Ezen az estén viszont nagyon jól játszottunk a pár hiányzónk ellenére."- nyilatkozta Spalletti a meccs után.

"A csapat határozottan és elszántan futballozott, helyzeteket alakított ki. Végig intelligensen játszottunk, nem vesztettük el a fejünket és elértük az egyetlen célunkat, ami végig a szemünk előtt lebegett: megnyertük ezt a meccset."

Mennyire volt fontos a csapat pszichológiai felkészítése erre a meccsre?

"A meccs előtt is azt mondtuk, nem csak a győzelem számít. Azt is megakartuk mutatni, hogy kik vagyunk valójában, hogy ez a csapat van annyira határozott, hogy változtasson dolgokon. Ezen dolgoztunk és hittünk abban, hogy előbb, vagy utóbb, de elérjük a célunk. Persze ez egyelőre nem jelent még semmit, mert van még hátra két meccs és kifoghatunk egy olyan ellenfelet, aki ellenünk akarja megmutatni, hogy kik is ők."

"Ennek a meccsnek a megnyerése bizonyíték arra, hogy mit érnek ezek a srácok. Szerintem Luca Banti nagyon jól vezette a meccset. Következetes volt döntéseiben és eléggé jól a tudomásunkra hozta, hogy mit enged."

Mi a véleménye Perotti teljesítményéről?

"Ő az a típusú játékos, akinek labdára és helyre van szüksége ahhoz, hogy az ellenfelet kellemetlen helyzetbe hozza. Amikor egy kicsit mást kérsz tőle, akkor az nem megy neki azonnal olyan könnyedén. Jól játszott, de egy kicsit a tudása alatt, amit az arcáról is le lehetett olvasni, amikor elhagyta a pályát. Nagyon fontos, hogy az ember vállalja a felelősséget."

"Számos tulajdonsága van, de megnehezíted a dolgát akkor, amikor a középpálya és az ellenfél védelme közé teszed be. Ha megszerzi a labdát és elindul előre, akkor komoly károkat tud okozni. Talán most egy kicsit kevesebbet nyújtott, mint amit tud, de az eltökéltségét és elkötelezettség szempontjából nagyon jól játszott."

Szeretne valamit mondani a szurkolóknak a jövőjét illetően?

"A két következő meccsen is kötelező a győzelem. Jelenleg jobb, ha csak erre koncentrálunk és nem szerződéshosszabbításokra, valamint a jövőre. Ezt az öltözőben is megbeszéltük. Ezek az apróságok képesek elterelni a figyelmet a fontos dolgokról, nekünk viszont most tiszta látásra van szükségünk a következő két meccsen."

"Az öltözőben csak az esti meccsről beszéltünk, hogy miként tudjuk megzavarni a passzaikat, hogyan védekezzünk hátul. Az első meccsen voltak gondjaink, az elől levő játékosokhoz nem tudtuk tisztán eljuttatni a labdát, ezért sokszor ívelgetnünk kellett. De egy Perotti, Salah, El Shaarawy támadósorral ezek kiküszöbölhetőek voltak. Nem volt könnyű, de a játékosok nagyon jól megtalálták a módját végül a passzolásnak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Juventus