Spalletti: A határozottságunknak köszönhetjük a sikert

Spalletti: A határozottságunknak köszönhetjük a sikert

Spalletti úgy véli, a Milan ellen a csapat fogcsikorgatva, de a határozottságának köszönhetően szerezte meg a győzelmet.

Nainggolan azt mondta, hogy tavaly ezeket a meccseket nem tudtátok megnyerni. Egyetértesz ezzel?

"Ha a határozottságról, az eltökéltségről, a mindenáron való győzni akarásról beszélt, akkor igen, mindenképpen. Viszont Nainggolan már tavaly is megnyert nekünk pár meccset."- kezdte Spalletti.

"Egy igen makacs Milannal találtuk magunkat szemben és nagyon nehéz volt ellenük. Montellának igaza volt akkor, amikor azt mondta, a Milan újra top csapat. Simán ott lesznek az élmezőnyben a szezon végén is. Nincsenek nagy nevek a csapatukban, viszont sok a tehetséges fiatal és minőségi játékos."

A Juve következik. Hogyan készül fel a Roma?

"Szombaton is nyerni szeretnénk, ahogy minden meccsen. Ez volt most sorozatban a második olyan meccsünk, ahol nem kaptunk gólt. Most ki kell pihennünk magunkat, megnézni mi van Bruno Peresszel és megfelelően felkészülni. Ha csak fél esélyt adsz a Juvénak, ők azt is kihasználják. A Milan ellen a tizenegyestől eltekintve semmi esélyt nem adtunk. Most kevésbé volt élvezhető a játékunk, mint szokott, de most ilyen formában játszottunk. De Rossi, Strootman és Nainggolan nagyon jól játszottak és uralták a középpályát. Viszont kicsit jobban kellene koncentrálnunk, de még így is sikerült kialakítanunk pár helyzetet."

Kire voltál bosszús félidőben?

"Amiatt voltam kicsit mérges, hogy Peres megsérült és sokan az elpazarolt idő miatt aggódtak."

Mi az, ami még mindig nem úgy működik, ahogy szeretnéd?

"Nagyon sokat futunk. A két csapat sokszor kettészakadt, széthúzódott. Sokkal tovább meg kellene tartanunk a labdát, ehelyett megpróbáltunk folyton gólt szerezni, támadtunk és aztán elvesztettük a labdát. Itt egy kicsit hiányzik még a minőség, ezen javítani kell. A Juventus ellen magas lesz a tempó és ott aztán mindenre szükség lesz. Nem szabad hagyni, hogy ők kontrollálják a dolgokat, mert tudják, hogy miként kell játszani. Amikor van energiád, akkor tudod uralni a játékot, de ha levegőhöz kell jutnod, akkor elveszted a labdát. Ez történt a Milan ellen is párszor.  Lehet, hogy nem játszottunk gyorsan, de még így sem adtunk nekik túl sok helyet."

Aggódsz a Juve miatt?

"Mindenki miatt aggódunk, még a sérült játékosaik, a szurkolóik miatt is, mert a Juventus nagyszerű csapat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Milan