Spalletti: A győzelem megoldás lesz az apróbb hibákra

Spalletti: A győzelem megoldás lesz az apróbb hibákra

A Roma mestere úgy véli, az Inter elleni siker mindenképpen jó hatással lesz a csapatszellemre és az önbizalomra.

A vasárnap esti mérkőzésen a Roma 2:1-re legyőzte az Intert, azonban a mérkőzésen mindkét csapat több komoly gólszerzési lehetőséget elszalasztott.

"Csodálatos győzelem volt, ami nagyon sok hibánkra megoldást jelent majd."- kezdte a Mediaset Premium-nak Spalletti.

"Túl sok volt mostanában a beszéd és a csapat eddig nem szerepelt túl jól ebben a szezonban. Egyáltalán nem voltunk következetesek, de ez a győzelem hozzásegít ahhoz, hogy a helyzetet sokkal mélyebben ki tudjuk analizálni, mert most időnk is lesz rá."

"Időről időre vannak olyan pillanatok, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnénk, de ilyenkor nekünk kell a csapatnak kijelölni az irányt. Egyes időszakokban jól védekeztünk, másszor pedig az ellenfelünk komoly futásra késztet és emiatt jobban fáradtak a játékosok."

"Manolaszban hihetetlen potenciál van, a fizikuma kivételes, mindössze arra van szüksége neki is, hogy következetes tudjon lenni és így ki tudja folyamatosan hozni magából a maximumot."

Dzekót nagyon sok kritika éri folyamatosan, azonban az Inter elleni állva tapsolták a bosnyák csatárt.

"Én a szezon kezdete óta mondom, hogy szükségünk van Dzekora. Egy ilyen fizikummal rendelkező csatár teljesen más támadási lehetőséget biztosít. Emellett Edin van olyan jó játékos, hogy gyorsan és pontosan tud passzolni, talán csak az a baj, hogy néha nem elég határozott."

"Edin tipikusan az a srác, akinek támogatásra van szüksége. Amikor elhagyta a pályát a Curva Sud megtapsolta. Tisztában van azzal, hogy mit várok tőle: legyen még kegyetlenebb. De most mindannyian boldogok vagyunk, mert egy nagyon erős csapatot sikerült legyőznünk."

A Roma győzelme már a meccs elején magabiztosabb lehetett volna, ha Mohamed Salah legalább annyira pontos lett volna a befejezéseknél, mint amilyen gyors.

"Salahnak az angol foci feküdne, mert 60 méteren olyan sprintet képes levágni, hogy az hihetetlen. A védekezésben persze nem túl erős, ezért a csapatnak nem egyszerű az ő részét is lefedni főleg egy ilyen csapat ellen, mint az Inter."

Alessandro Florenzi új szerepkörben, mint "trequartista" mutatkozott be a 4-2-3-1-es rendszerben.

"Florenzi bárhol feltalálja magát, akárhová teszem, mert nagyon jól tudja támadni a védelmet, emellett rendkívül megbízható játékos."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Inter