Spalletti: A csapat megmutatta, hogy mi a Roma

Spalletti: A csapat megmutatta, hogy mi a Roma

A Roma mestere csapata mentális erejét és rugalmasságát emelte ki a Fiorentina elleni sikert követően.

Súlyos csapást mért a Roma a Fiorentina együttesére, miután kedd este 4:0-ra legyőzte a toszkán csapatot és ezzel klubrekordnak számító 14 győztes hazai meccsnél tart sorozatban.

Dzeko a duplájával már 17 gólnál tart. Üzennél még neki valamit?

"Most nincs mit mondanom neki, mert jól megy neki most és mindenki mögötte áll újra. Majd amikor kihagy egy helyzetet, akkor megint mindenki elpártol mellőle. Most viszont nincs mit mondanom, mert egy ilyen meccs után rengeteg bíztató üzenetet kap."

A Roma nagyon energikusan játszott, mind mentálisan, mind fizikálisan roppant felkészült volt.

"Igen, és számunkra ezt a legfontosabb kihangsúlyozni. A srácok megmutatták, hogy mire képesek és ezzel a teljesítménnyel választ adtak a kétkedőknek, akik nem voltak abban biztosak, hogy mire képes ez a Roma. Ezzel a mai teljesítménnyel a játékosaim megmutatták mindenkinek, hogy milyen az igazi Roma."

"Az emberek kételkedtek bennünk és nem hitték, hogy jó teljesítményre is képesek vagyunk. Itt nagyon nehéz bizonyos dolgokkal megbirkózni. De a srácok komolyan vették és nagyon szép választ adtak. Igen erős fizikai mérkőzés volt, a csapatnak pedig volt karaktere. 30 perc elteltével elkezdtük letámadni őket már a saját térfelükön. Rüdiger és Manolasz nagyon agresszívan játszottak egy centi helyet nem hagytak az ellenfelüknek. Mindenki megnyerte a fizikai csatáját."

Ezzel a győzelemmel a Roma megszerezte sorozatban 14. hazai győzelmét, ráadásul egy igen veszélyes ellenféllel szemben.

"Elég jó szezonunk van, ahogy a Napolinak is, míg a Juventus még nálunk is jobban teljesít. A mi feladatunk az, hogy a végéig tartsuk a lépést a Juvéval. A sportban előfordul, hogy kicsit visszaesik a formád, ráadásul 40 napon belül 12 meccset kell játszanunk. Mindannyian láthattuk, hogy mi történt a Super Bowl-on. Amint az ellenfeled kicsit kienged, akkor készen kell állnod arra, hogy felállj a padlóról."

"Profiként kell viselkednünk. Szerda reggel már folytatjuk az edzést és majd megpróbáljuk megismételni ezt a teljesítményt vasárnap este."

Hogyan sikerült Radjából kihozni ezt a remek teljesítményt egy olyan poszton, ami nem az ő természetes posztja?

"Ha felajánlod Radjának azt a lehetőséget, hogy még több gólt szerezhet, akkor ő fogja, előre megy és meggyőződéssel tenni fogja a dolgát. Ezt az üzenetet nem volt nehéz neki átadni, sokkal nehezebb valakinek azt elmondani, hogy zárjon többször vissza és fusson még többet."

"Radja erős, nagyon jól képes megszerezni a labdát, megtartani azt és képes nagyon finom passzokra is. Persze sokszor ő is kicsit könnyedén veszi a dolgokat és elől marad, de megvan az a képessége és fizikai adottsága, hogy visszazárjon és labdát szerezzen újra, ahogy tette azt ezen az estén is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Fiorentina