Smalling: Szeretnék visszaadni valamit a szurkolóknak abból, amit tőlük kaptam

Smalling: Szeretnék visszaadni valamit a szurkolóknak abból, amit tőlük kaptam

Szerdán megtörtént Chris Smalling hivatalos bemutatása a média számára.

Az angol védő az átigazolási piac zárásának utolsó pillanatában tért vissza, és csatlakozott végleg, immár 3 évre a Romához.

Mit gondolsz, a mostani csapat erősebb a tavalyinál? Milyen céljai lehetnek a csapatnak az idei évre?

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Azt kell mondjam, hogy egyértelműen erősebbek vagyunk. Tavaly is elég későn csatlakoztam a csapathoz, akkor is voltak új igazolások, az edző is teljesen új volt, azóta pedig volt egy évünk, hogy együtt játszhassunk, a nyáron pedig páran érkeztek csak."

"Most sokkal jobb helyzetben vagyunk, és szerintem ez az év lehet az, amikor lesz keresnivalónk."

Milyen érzés volt az első pár nap Trigoriában?

"Hatalmas boldogság volt, főleg mikor megérkeztem. A repülőtéren olyan élményben volt részem, amilyenben még sosem. Majd amikor beléptem az ajtón Trigoriában, átfutott rajtam mindaz az érzés - az a sok szeretet, az a sok odaadás, amit a szurkolóktól kaptam mind a tavalyi szezonban, mind pedig a visszatérésem óta. Most szeretnék ebből visszaadni valamit, és nyerni a csapattal egy trófeát."

"Tudom, hogy a szurkolók is mennyire szeretnék ezt, én pedig mindent megteszek majd annak érdekében, hogy ez megtörténjen."

Sokan azt szeretnék, ha te lennél a csapatkapitány, tekintettel a visszatérésedkor mutatott szeretetre. Szeretnéd a csapatkapitányi karszalagot viselni?

"Szerintem nekünk itt van az egyik lehető legjobb csapatkapitányunk, akit a legtöbb csapat szeretne magának, Edin Dzeko személyében."

"A jó csapatoknak szükségük van vezérekre a pályán, és szerintem ezek egyike lehetek én, de végsősoron a legfőbb célom az, hogy segítsek a csapatnak. A következő hetekben, hónapokban Claudio Bisceglia tolmács segítségével szeretném még jobban erősíteni az olasz nyelvtudásom, és akkor lehetek majd mind a pályán, mind azon kívül is vezér."

"De igen, ennek a csapatnak sok vezéregyénisége van - köztük Edin is, aki a mi csapatkapitányunk."

A visszatérésedben mennyi szerepet játszott a város, és mennyit a csapat?

"Elsősorban focista vagyok, szóval az örömök, és azok a dolgok, amiket a tavalyi szezonban átéltem, azokat szerettem volna újra átélni, újra ezekkel a játékosokkal akartam együtt játszani, és ezzel az edzővel dolgozni. De persze Róma szépsége is fontos, a kettő együtt pedig egy teljes csomag."

"Nyilvánvaló, ez egy hosszú, elhúzódó tárgyalás volt, és köszönettel tartozom a Romának, hogy mindvégig kitartottak, és megtettek azért, hogy folytathassam ezt az utazást."

A klubnak új tulajdonosa van - tapasztaltál bármi különbséget azóta?

"Nos, amikor leszállt a gépem, akkor az összes szurkoló ott volt a repülőtéren, és ez csodálatos volt. Aztán eljöttem Trigoriába, itt találkoztam Guidoval és Ryan Friedkinnel is. Nyilvánvalóan nagyon örültünk egymásnak, hogy újra találkoztunk."

"Az egyértelműen jó, hogy a tulajdonos itt van velünk, és például tegnap is kint volt az edzésen, ez pedig még jobban összekovácsol bennünket. Hiszen egy csapat, egy család vagyunk. Azt hiszem egy kezemen meg tudom számolni, hogy más kluboknál hányszor láttam a tulajdonost, és biztos vagyok abban is, hogy más játékosok sem tapasztalják sűrűn meg, hogy milyen az, amikor a tulajdonos ott van közel az edzőpálya mellett szinte minden nap. Szerintem ez is segít abban, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, és együtt érjünk el sikereket."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Smalling