Smalling: Kár, hogy így fejeződött be a hosszú sorozat

Smalling: Kár, hogy így fejeződött be a hosszú sorozat

Az angol védő elismerte, a Parma elleni vereség miatt csalódottan vág neki a csapat a válogatott szünetnek.

Idei második vereségét szenvedte el a Roma a Serie A-ban, miután Mattia Sprocati és Andreas Cornelius góljaival simán, 2:0-ra nyert a Parma hazai pályán.

Nem lehetett volna megmenteni a meccset a végén? Vagy már annyira fáradt volt a csapat a hosszú sorozat után?

"Elég hosszú és tartalmas hónapon vagyunk túl, nehéz volt, de összességében jól sikerült. Egyedül ez a hét olyan, amivel remek lehetőségeket szalasztottunk el. Csütörtökön az utolsó percben bekapott gól, most pedig egy olyan meccs, ahol legalább döntetlent érdemeltünk volna."

"Sajnáljuk az elmulasztott lehetőséget, kár, hogy nem tudtuk bebiztosítani a helyünket az első háromban."

Sorozatban két vereség után jókor jön a válogatott szünet, ugye?

"Nem, szerintem nem. Amikor kikapsz, és két hétig nincs meccs, nem tudsz javítani, így hatalmas frusztráció marad benned. A válogatott szünet alatt keményen fogunk dolgozni, de ilyenkor azonnal szeretnél javítani, ezért én jobban szeretném, ha két nap múlva lenne egy meccs."

"De most ezen nem tudunk változtatni, és most azon fogunk majd dolgozni, hogy a következő meccsen legyen válaszunk."

Nem kellett volna másképpen hozzáállni a meccshez?

"Néztünk róluk videókat és tudtuk, hogy kontrollálni tudjuk majd a játékot. Nagyon sokat volt nálunk a labda, ők igazából csak kontráztak. Mi irányítottuk a játékot, és ez a vereség nagyon sajnálatos, és szerintem nem érdemeltük meg."

Tanulsz olaszul? Csak amiatt, mert a tapasztalatod nagyon értékes lehet a csapat számára mind a pályán, mind azon kívül...

"Amikor aláírtam, a klub egyértelművé tette, hogy mit vár el a pályán, és pályán kívül. Olyan valakire volt szükségük, aki tapasztalt, képes meccset befolyásolni, és követendő példa lehet a többiek számára."

"Mi mindannyian nyerni akarunk, és minél több olyan játékos van a pályán, mint Dzeko, Kolarov, akik követendő példák is egyben, úgy ez a szemlélet könnyebben átmegy a többieknek is, mivel a csapatban nagyon sok a fiatal, akik tanulni akarnak, és egyre jobbak szeretnének lenni."

"Egyértelmű, hogy ebből a szempontból ez a hét csalódás volt, de dolgozni fogunk azon, hogy jobbak legyünk. A szünet után látni fogják ennek az eredményét."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Smalling, Parma, Serie A