Smalling: Fantasztikus a csapatszellem

Smalling: Fantasztikus a csapatszellem

Az angol védő eddigi remek teljesítményéhez most már gól is párosult.

Megszerezted első gólodat a Romában, gondolom boldog vagy.

"Igen, ez már érett. Az előző meccseken is voltak már komoly lehetőségeim, és nagyon jó érzés végre gólt szerezni. Ezen a meccsen szerintem a csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott, és meglátszott az igazi csapatszellem azt követően, hogy 10 emberre fogyatkoztunk."

A csapaton látszott, hogy van tartása, nem gondolod?

"Igen. Én, aki az angol bajnokságból jöttem a Serie A-ba, és nem volt sok időm beilleszkedni azt érzem, hogy ez a két bajnokság nagyon fekszik nekem. Különösen itt Olaszországban sokszor két csatárral találom magam szemben, akik nagyon agresszívek, gyorsak, sokat mozognak keresztben, szóval nagyon otthonosan érzem magam ebben a bajnokságban."

Milyen érzés volt 10 emberrel megnyerni a meccset? Nyertél bármikor így, ennyire meggyőzően meccset emberhátrányban?

"Szerintem ilyenkor általában a csapatok nagy része elkezd védekezni, de ezen a meccsen mi nem így tettünk, és ha tehettük, mentünk előre. Szerintem félidőben mindenki érezte, hogy itt van keresnivalónk, mivel egy olyan csapattal szemben játszottunk, amelyik nagyon visszaállt. Persze nyilvánvalóan ők is úgy érezték, hogy most megfoghatnak bennünket, de ahogy az elől lévő hármasunknál volt a labda, folyton úgy tűnt, hogy bármikor gólt szerezhetünk."

Mit szeretsz leginkább ebben a Romában?

"A legjobban a csapatszellem tetszik. Az első naptól kezdve azt látom, hogy ez a csapat nyerni akar, és nagyon szeretne idén valami maradandót alkotni. Persze tudjuk, hogy messze van még a vége, de szeretnénk szorosan az első négy hely közelében maradni. Nagyon örülök annak, hogy a csapat tagja lehetek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Smalling, Udinese, Serie A